Nytt träningspulver – 79% protein från äggvita

Av den 24 april, 2018

Att träna och må bra får ett allt större fokus och att ägg är ett av våra mest näringstäta livsmedel är välkänt. Helt Ärligt – Äggvitepulver ska ses som en ny möjlighet att komma åt äggvitans rika proteininnehåll men där man slipper tillagningen som ett vanligt ägg i skal kräver. Målgruppen för produkten är de hälsosamt aktiva och de som söker ett naturligt proteintillskott.

Nu lanseras Helt Ärligt äggvita i pulverform som är ett svenskt proteintillskott baserat på äggvita. Pulvret lanseras i smakerna hallon, päron och choklad.

Högkvalitativt protein
Aktiva kan nu komplettera drycker och måltider med högkvalitativt protein från äggvita från ägg värpta av svenska höns, detta gör vår produkt unik, säger Christer Rosén, livsmedelsforskare och produktutvecklare på Kronägg.

Perfekt för en shake eller smoothie.
-Vi ser att vårt pulver främst kommer att användas i shakes eller smoothies. Då äggvitan har naturligt låg smak passar den mycket bra som smaksatt pulver, säger Marcus Lindström, försäljningschef och lanseringsansvarig på Kronägg.

Därför ska vi äta äggvita
Äggvita är nyttigt för oss eftersom det innehåller högkvalitativt protein, med ett högt innehåll av essentiella aminosyror inklusive BCAA. Dessa måste vi få i oss via kosten eftersom kroppen inte själv kan producera dessa proteinets byggstenar.

Produktfakta

  • Proteininnehåll: päron och hallon innehåller 79% protein och chokladvarianten 74%.
  • Produkten är producerad i Töreboda, Västergötland och helt baserad på ägg från svenska frigående höns från Kronägg.
  • Från vecka 15 går det att köpa på ICA-butiker i Örebro, på mathem.se samt utvalda Willys-butiker.
  • Namnet Helt Ärligt är ett nytt varumärke som fokuserar på att erbjuda konsumenter livsmedel där man tidigare inte använt protein från ägg.

Träning & Hälsa | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login