Nytt samarbete skall ge Örebroarna mer live streamad kultur

Av den 9 april, 2020

Under onsdagen den 8 April 2020 kallade Creative House och Kulturaktiebolaget till pressträff där man presenterade ett nytt samarbete, See Us Live som tagits fram rekordsnabbt.

Tanken med projektet är att nu när alla spelningar, konserter och andra evenemang ställs in erbjuda en digital scen eller egentligen flera men basen är en Youtube kanal där de olika framträdandena kommer att ske.

– Nu vill vi att så många artister, trollkonstnärer, konstnärer med mera hör av sig till oss så att vi kan fylla den här kanalen med innehåll, säger Björn Lycklig Wallgren, Kulturaktiebolaget.

Ersättningen till artister och produktion är beroende av donationer via Swish och pengarna som kommer in delas 50/50 mellan artister och produktion. Förlagor till detta finns i Stockholm med goda resultat. En fast inspelningsscen kommer finnas på Creative House men det finns också möjlighet att spela in på exempelvis Konserthuset, kyrkor, restauranger, hemmamiljö osv.

– Flera aktörer har redan nu visat intresse för projektet som Live At Heart, Scenit, Örebro Jazzförening, STÅ Pintxos och vänner med flera. Även artister som Jasmine Kara och Freddie Liljegren kommer dyka upp på kanalen, Säger Björn.

– Detta är ett unikt samarbete mellan olika aktörer inom musikbranschen i Örebro. Vi visar med detta att samverkan är det bästa sättet att hitta nya vägar framåt i denna turbulenta tid. SeeUsLive är ett direktresultat av det redan pågående Musikscen Örebro nätverket och vi är jätteglada att kunna presentera detta konkreta initiativ, säger Niclas Molinder Creative House.

Redan imorgon Fredag 10 April 2020 är det dags för premiär för Premiär för Freddie & friends.

– Vi drar igång allt nu på fredag med Freddie Liljegren som kom tvåa i Idol 2019. Vi kommer livestreama en session från Creative House, berättar Fredric Öjebrandt Creative House.

Här hittar ni Youtube kanalen » https://www.youtube.com/channel/UCOSlfZXapTASbCE1It0Gifg

Här hittar ni Facebooksidan » https://www.facebook.com/seeuslivesweden

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Nytt samarbete skall ge Örebroarna mer liv streamad kultur
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login