Nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Av den 26 maj, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung!

Nu lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus med en mörk och kryddig tobakskaraktär som är smaksatt med svenska örter. Det nya snuset, som är en begränsad upplaga, är en del i Swedish Match årslånga samarbete med krögaren Karl Ljung, tidigare vinnare av bland annat Årets kock och som i dag driver den välkända krogen L’Avventura i Stockholm. Lanseringen kommer att omfatta 100 000 dosor, och i Swedish Match Stores kommer en dosa kosta 53 kronor, och på www.swedishmatch.se kommer den att kosta 52 kronor.

– Det här har varit ett stimulerande projekt, och resultatet är ett snus som präglas av salvia, muskot och timjan samt aningen granskog. En smakkombination som jag tycker är lämplig att kombineramed den påtagliga tobakssmak som kännetecknar General Gastronomy Series Summer 2018. Att ge svenskt snus en gastronomisk prägel tycker jag är ett passande sätt att jobba med smakförhöjning och produktutveckling, säger Karl Ljung.

Förutom i Swedish Match egna snusbutiker (Stockholm, Göteborg, Åre och Strömstad) och www.swedishmatch.se kommer produkten också att säljas på 7-Eleven, Pressbyrån samt på www.snusbolaget.se. Även ett antal utvalda tobakshandlare över hela Sverige kommer att ha General Gastronomy Series till försäljning. I övriga försäljningskanaler, inleds försäljningen den 4 juni.

– Här har vi använt en tobaksblandning som är snarlik den vi använde i General Blended by Hernö Gin, en limiterad upplaga vi lanserade i slutet av 2017. Den består av tobak från Indien, Spanien, USA och Guatemala – som ger en mörk och kryddig tobakskaraktär. Det var också den blandning vi bedömde skulle passa den kryddning som Karl har tagit fram, säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login