Nytt på bio vecka 2 – 2019

Av den 9 januari, 2019

Vi är redan inne på vecka två 2019 och det kommer upp nya filmer på Filmstaden i Örebro, den här veckan går Beautiful Boy, Vice och Hunter Killer upp på den vita duken.

Alla tre filmerna har premiär fredag 11 januari 2019.


Beautiful Boy
2 tim 1 minDrama15 år

”Den framgångsrike journalisten David har alltid försökt ge sin älskade son allt han behöver. Men vare sig David eller Nics mamma Vicki kan hindra sonen från att börja experimentera med crystal meth. När missbruket är ett faktum ger sig David och Vicki i kast med något av det svåraste föräldrar kan utsättas för. Hur ska de nå fram till sin son, och kommer de att lyckas besegra den demon som tagit över honom både fysiskt och psykiskt?”

Timothée Chalamet vann allas hjärtan som känslige Elio i Call Me By Your Name, en roll han Oscarsnominerades för som en av de yngsta genom tiderna. Många tror att Timothée kommer att nomineras igen för sin otroliga insats som drogberoende Nic i det gripande, verklighetsbaserade familjedramat Beautiful Boy. Steve Carell Oscarsnominerades för sin insats i Foxcatcher, och scenerna mellan honom och Timothée Chalamet beskrivs av amerikanska kritiker som bland de mest hjärtslitande, uppriktiga någonsin.

Regi: Felix Van Groeningen
Skådespelare: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan, Timothy Hutton
Originaltitel: Beautiful Boy
Originalspråk: Engelska
Premiär: 11 jan 2019


Vice
2 tim 13 minBiografi, Drama15 år

”Vice berättar den otroliga historien om hur en byråkratisk tjänsteman, Dick Cheney, i det tysta blev den mäktigaste mannen i världen som vice president till George W. Bush. Hans beslut påverkade både USA och övriga världen på ett sätt som vi fortfarande känner av.”

Regi: Adam McKay
Skådespelare: Christian Bale, Steve Carell, Sam Rockwell
Originaltitel: Vice
Originalspråk: Engelska
Premiär: 11 jan 2019


Hunter Killer
2 tim 1 minAction, Thriller15 år

”Den oprövade ubåtskapten Joe Glass söker i norra ishavet efter en amerikansk ubåt i nöd, när han upptäcker en hemlig militärkupp mot den ryska presidenten, något som hotar världsordningen. Med sitt och sin besättnings liv på spel måste de ta sig igenom fiendens vatten och samtidigt samarbeta med en Navy Seal-trupp för att rädda presidenten och stoppa ett nytt världskrig.”

Regi: Donovan Marsh
Skådespelare: Gary Oldman, Gerard Butler, Common , Michael Nyqvist
Originaltitel: Hunter Killer
Originalspråk: Engelska
Premiär: 11 jan 2019

Film | Filmstaden
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login