Nytt kasein för alla träningsintresserade

Av den 19 juni, 2018
Core Casein kommer i nya förbättrade smaker, bland annat Chokladdröm

Efter flera år på marknaden kommer nu Svenskt Kosttillskotts populära kaseinprotein Core Casein i en ny uppdaterad version. Förutom att fortfarande erbjuda en hög proteinhalt och låg laktoshalt, kommer även många fler och mer spännande smaker med högre krämighet. Core Casein kan användas till proteindrinkar, kaseinpudding, kaseinfluff och i bakning, och är mycket populärt bland tränande personer som vill ha ett mättande och proteinrikt mellanmål.

Kasein är ett av de vanligaste proteinpulvren och konsumenterna ställer höga krav på produkterna för att de ska motsvara förväntningarna för näringsförhållanden, smak och konsistens. Core Casein, Svenskt Kosttillskotts egenproducerade kasein, har funnits på marknaden i flera år, och kommer nu i en uppdaterad version med bättre smak och fylligare konsistens. Proteinhalten är fortsatt hög med över 20 gram per portion, och proteinpulvret är dessutom låglaktos för att fler ska kunna dricka det. Smaksättningarna är inspirerade från välkända klassiker som väcker känslor till liv. Först ut är smakerna Vaniljsås med len smak av vanilj, Jordgubbar med mjölk som påminner om varma sommardagar och Chokladdröm som väntas bli en given favorit. Smakerna kommer efterhand att utökas till fler spännande smakkombinationer.

Vad är kasein?
Kasein är en av fitnessvärldens storsäljare, tack vare sin höga biotillgänglighet och sin förmåga att motverka muskelnedbrytning. Kasein är ett mjölkprotein med långsam  upptagningshastighet och kan ses som en motpol till vassleprotein. Kasein har också fördelarna att mätta bra på få kalorier, och är unikt genom att man kan göra proteinpudding, eller kaseinfluff, med bara kaseinpulver och vätska. Därför passar kasein extra bra som mellanmål och på kvällen innan nattsömn, när det dröjer länge mellan måltiderna. Kasein är dessutom mycket prisvärt i förhållande till sina egenskaper.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login