”Nytt i våra samlingar” visar Lindesbergs kommuns nyinköpta konst

Av den 29 april, 2020

”Nytt i våra samlingar” är en utställning i Galleri Konstrummet (Lindesbergs stadsbibliotek) som visar konstverk av 14 konstnärer som Lindesbergs kommun köpt in 2018-2020 – bland annat av Annica Rosengren (2019 års kulturstipendiat i Lindesbergs kommun) och Marianne Degerman (konstnär i Lindesberg som är grafiker, målare och skulptör).

Utställningen ”Nytt i våra samlingar” ersätter den tidigare planerade utställningen med verk av Johan Paalzow som är inställd och kommer att visas vid senare tillfälle.

”Jag har fått förfrågningar om att göra en utställning kring den nyinköpta konsten tidigare men hade helt enkelt inte tillräckligt med konst för att fylla en utställning med”, förklarar Sara Sporre – kultursekreterare och museipedagog på Lindesbergs kommuns kulturenhet som tagit med konst som är inköpt 2018-2020.

”Det är inte alla konstverk utan utvalda verk som gör sig bra tillsammans. Jag försöker titta på den konstsamling som vi har när jag köper in nytt, för att komplettera och utveckla samlingen. Jag tänker på ett genusperspektiv, teknikperspektiv, lokal/nationell konstnär, nyutbildad/erfaren och så klart var det är tänkt att konstverket ska hänga”, fortsätter Sara Sporre som köper in konsten från utställningar i Konstrummet, gallerier och hos konstnärer.

På utställningen visas verk av 14 konstnärer: Angelica Rosengren, Alva Wirsén, Ivar Lövheim, Sunniva Kellquist, Ludvig Helin, Emilia Ilke, Annette Alsiö, Olof Astrup Hällqvist, Anna Tedestam, Trine Struwe, Åsa Södergren, Marianne Degerman, Lovisa Sköld och Cecilia Levy.

Utställningen ”Nytt i våra samlingar” kan ses till och med 6 maj i Galleri Konstrummet under Lindesbergs stadsbiblioteks ordinarie öppettider: måndag-onsdag kl. 10.00-19.00, torsdag kl. 10.00-17.00, fredag kl. 10.00-18.00 och lördag kl. 10.00-14.00

Kultur | ”Nytt i våra samlingar” visar Lindesbergs kommuns nyinköpta konst
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login