Nytt ekologiskt premiumvin från Alain

Av den 7 augusti, 2018

Den tionde augusti lanseras Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve på Systembolaget; ett nytt prisvärt och ekologiskt rött, för de som uppskattar eleganta och smakrika Rhôneviner. Vinet kommer från ansedda och mycket prisbelönta Chateauneuf-du-Pape producenten Alain Jaume.

Lanseringen tillmötesgår den medvetne konsumenten som uppskattar eleganta och smakrika viner från Frankrike. I synnerhet de med en förkärlek till viner från Côtes du Rhône och fylliga smakrika Chateauneuf-du-Pape-viner.

– De tidigare lanseringarna från oss på svenska marknaden har tagits emot med öppna armar och superlativ av både konsumenter och skribenter och är också en anledning till att vi nu satsar på nytt, berättar Christophe, vinmakare och ett av de tre syskonen som idag driver Alain Jaume.

Vinet har en intensiv, kryddig och fruktig doft av hallon, björnbär, plommon och färska örter. Medelfylligt, välbalanserat, fruktigt och kryddigt vin med inslag av blåbär, björnbär, söt-lakrits, peppar och örter. Långt elegant avslut med fin struktur.

Vinet passar utmärkt till smakrika kötträtter, till mustiga grytor, charkuterier och vällagrade ostar. Kan drickas idag men kan även lagras upp till fem år.

Producenten Alain Jaume har varit vinodlare i Châteauneuf-du-Pape sedan 1826 och klassas som en av topproducenterna i området, tack vare sina fantastiska vingårdslägen, för sin höga kvalité och högt rankade viner världen över. Producenten har flertalet gånger fått 100 poäng av 100 möjliga av vingurun Robert Parker för sina topp-klassade Chateauneuf-du-Pape-viner. Producentens Côtes-du-Rhône-vin Les Champauvins har även benämnts av flertalet internationella vinskribenter som en ”baby-Chateauneuf-du-Pape” samt vunnit guld i Vinordic Wine Challange, vilket är bevis på den höga kvalitén som producenten alltid levererar.

Vinet är veganvänligt och eko-certifierat
Art nr: 72034
Produktnamn: Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve
Producent: Alain Jaume
Pris: 109 kr, 750 ml
Årgång: 2017
Druvor: 60 % grenache och 40 % syrah
Alkoholhalt: 14,5 %, Restsocker: 1,5 g/l, Syra: 2,83g/l
Ursprung:AOP Côtes du Rhône

Mat & Dryck | Côtes du Rhône Grand Veneur Organic Reserve
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login