Nytt bybetecknat vin från Miguel Torres

Av den 8 oktober, 2019

Städerna i Penedès och uttrycket av vingårdens lokala nyanser – tråden som förbinder Spanien i en kollektiv historia som familjen Torres försöker införa med nytt liv.

I Font-Rubí, vid foten av den katalanska förkuststräckan, växer Xarello-vinstockar om vartannat med stenek och tallskog. Denna höga, vilda och harmoniska miljö förmedlar subtila vegetariska inslag som kombineras med stämningsfulla citrus- och blomaromer; njutningen av en balanserad finhet.

Vi de Vila-linjen kommer från Familia Torres önskan att bemästra DO Penedès och uttrycka den unika terroir från regionens olika byar. Familjen har sina rötter i Penedès, och med detta projekt och som en pionjär i regionens utveckling strävar den efter att få större synlighet för de lokala byarna.

Torres Font-Rubi är gjord på druvan Xarel.lo som har jäst på ståltankar och sedan lagrats på jästfällningen i sex månader innan vinet buteljerats. Den lanseras exklusivt i Systembolagets butiker med 2018 som första årgång under denna beteckning, Vi de Vila de Font-Rubì.

Vinet har en frisk och ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, citrus, mineral, honungsmelon och lime. Smaken är frisk och fruktig med ett elegant och nyanserat avslut. Passar till skaldjur och fiskrätter, men är även utsökt som aperitif till rostade marconamandlar.

Torres Font-Rubì Xarel.lo
Artikelnummer: 90430
Pris: 179 kr
Inköpt antal: 3000 flaskor

Dryck | Nytt bybetecknat vin från Miguel Torres
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login