Nytt alkoholfritt vin från Leitz – Eins Zwei Zero Rosé

Av den 11 april, 2019

Lagom till att solen äntligen vågar sig fram lanseras nu ett nytt alkoholfritt vin från Johannes Leitz – Leitz Eins Zwei Zero Rosé. Det är ett fruktigt vin med toner av smultron, citrus, och vinbär samt en välbalanserad, fräsch avslutning. Vinet är en blandning av Riesling och Pinot Noir.

Föregångaren, Leitz Eins Zwei Zero Riesling, lanserades i september 2016. En enig skribentkår har därefter hyllat vinet i alla tänkbara medier och har gjort vinet till en succé redan från dag ett. Med detta som bakgrund har vi nu valt att göra vinet ännu mer tillgängligt och därför är det glädjande att både Eins Zwei Zero Riesling och uppföljaren Eins Zwei Zero Rosé nu gör entré i dagligvaruhandeln genom både Ica och Hemköp.

Tack vare en skonsam avalkoholiseringsmetod (sk. vakumdestillation) har Leitz lyckats bevara de naturliga och fruktiga aromerna i båda sina alkoholfria viner. Johannes fokus är att producera viner av hög kvalitet. Egendomen består av 40 hektar och kvalitet genomsyrar all hans produktion, så även de alkoholfria vinerna.

– Det är glädjande att vi nu kan erbjuda Leitz båda alkoholfria viner till Ica och Hemköps kunder. Det är ett gott betyg för vinerna och för Leitz som producent, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Båda Zero Riesling och Zero Rosé är mycket bra alternativ för den som av olika orsaker inte kan, eller vill, dricka alkohol. Båda alternativen passar bra till skaldjur och olika fiskrätter men också som sällskapsvin och aperitif. Det är ett utmärkt alkoholfritt alternativ till sushi eller andra kryddstarka asiatiska rätter.

Från den 1 juni finns Leitz Eins Zwei Rosé även på Systembolaget och kan beställas med artikelnummer 19010 för 69 kr.

Dryck | Nytt alkoholfritt vin från Leitz – Eins Zwei Zero Rosé
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login