Nysläppta Going Down The Killer Slope med Les Gordons ett album för bilen

Av den 16 april, 2018

Les Gordons har släppt ett nytt album de valt att kalla “Going Down The Killer Slope”, ett album som sträcker sig från pop till rock och vidare, men med den gemensamma nämnaren den energin som bandet lyckas leverera i alla låtarna.

Albumet är oerhört snyggt producerat och jag gillar verkligen den experimentlusta och glädje som bandet utstrålar, och då skall man veta att de var på väg att splittras innan de var med i melodifestivalen 2017.

Jag träffade bandet några dagar efter att albumet släppts för en pratstund.

Berätta lite om albumet.
– Vi har utvecklat vårt sound och nu ville vi sammanfatta det på ett album helt enkelt, visa vår mångsidighet och vår vilja att gå utanför ramarna och det tycker jag att vi lyckats med att fånga, säger Jonatan Renström sångare.

– Detta är ju bandets andra album och jag som inte var med på den första tycker att den här är både mer syntig i vissa delar och mer rockig i andra, säger Dan Göransson gitarrist. Jag som är relativt ny i bandet tycker att det är roligt att vi har så stor öppenhet i bandet och att alla är delaktiga i att skriva musiken.

Hur skulle ni beskriva ert sound?
– Det finns inte någon egentlig tanke bakom soundet, utan det blir lite vad det blir men på ett positivt sätt kan man säga, säger Jonatan. Vi gör det vi känner för, har någon ett discoidé och vi tycker att det låter bra så kör vi på det. Det är nog bristen på genre som gör vårat sound, det låter Les Gordons för att vi spelar det på ett visst sätt och med en viss energi.

Är det någon turné på gång?
– Vi håller på att boka in spelningar just nu så vi kommer snart att släppa ett spelschema, säger Jonatan.

Jag tycker att Les Gordons senaste album ”Going Down The Killer Slope” är ett riktigt bra album och jag kommer att köra det i bilen för sommarens roade trips, just nu är min favoritlåt ”Bound To Fall”, men skivan passar bra att köra under resor för att den har så många ansikten så att man inte tröttnar på den.

Les Gordons ”Going Down The Killer Slope” får hela…

Lyssna på skivan här.

 

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden
 

 

You must be logged in to post a comment Login