Nyskapande kyrkomusiker Karin Oldberg får Ceciliapriset 2017

Av den 9 februari, 2017

Nyskapande kyrkomusiker Karin Oldgren får Ceciliapriset 2017, priset delades ut av biskop Eva Brunne i Oscarskyrkan i Stockholm vid Jubilatekonserten lördagen den 4 februari.

Juryns motivering
Med konstnärlighet, noggrannhet och med sinne för det nyskapande leder hon kör på högsta nivå. Generöst delar hon med sig av sina djupa kunskaper till studenter och kollegor, och bidrar så till att vidareutveckla den svenska körtraditionen.

Karin Oldgren är född i Luleå och var tidigt verksam i domkyrkans kör och musikliv. Hon har tidigare bland annat tjänstgjort i Johannes och Täby församlingar och varit dirigent för Stockholms studentsångare. Vid sidan av sin kyrkomusikertjänst är Karin lektor i kördirigering vid Musikhögskolan i Örebro.

– Det känns extremt hedrande och jag är förstås både stolt och glad, säger Karin Oldgren. Att det är mina kyrkomusikerkollegor i stiftet som röstat fram mig som vinnare känns extra stort och fint. Eftersom yrket är ganska ensamt känns det värdefullt att ha duktiga kollegor, som man kan dela vardagens bekymmer och glädje med. Vi behöver samarbete!

Om Sankta Ceciliapriset
Priset instiftades 1992 och delas ut till någon som på ett förtjänstfullt sätt verkar för kyrkomusiken i Stockholms stift.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login