Nypremiär för ”Tusen bitar”

Av den 28 september, 2016

Nypremiär för ”Tusen bitar” hyllningsturnén till Björn Afzelius musik gästar i höst Örebro.

Hyllningsturnén ”Tusen bitar” på turné i Sverige och Norge i höst! Turnépremiär blir det nu på onsdag den 28 september i Kungälv och gästar Oslo Konserthus den 2 oktober med final i Stockholm på Cirkus, Skandiascenen den 30 oktober. Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg som spelade med Globetrotters och Björn Afzelius i 15 år. Fjolårets hyllningsturné blev en stor publiksuccé och spelades för fullsatta konserthus och nu förlänger man turnén i både Sverige och Norge!

”Tusen bitar” är en hyllning till en av Sveriges mest populära låtskrivare och scenartister Björn Afzelius sammansatt av originalmusiker.

Med sånger som ”Sång till friheten”, ”Tusen bitar”, ”Juanita”, ”Exil” och ”Feberdansen” blev Björn Afzelius den tveklöst mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som nådde ut bredare än någon annan ”proggare” genom att skriva sånger som även dansbanden spelade. Två och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, toppattraktion på Roskildefestivalen och otaliga turnéer var bevis på framgångarna innan cancern i början av 1999 tog hans liv redan som 52-åring.

Bandet består idag av Göran Blomgren (sång och gitarr), Mikael Nord Andersson (gitarr och sång), Mats Englund (bas och sång) och Globetrotters originalmedlemmar Olle Nyberg (klaviatur) och Per Melin (trummor).

Biljetterna via www.tusenbitar.nu Sangré Event & Julius Production.

Lördag 22 oktober kommer ”Tusen Bitar” till Örebro och Conventum Kongress.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login