Nylansering Havana Club 7 legendarisk rom från Kuba

Av den 3 december, 2016

Den 1a december lanserades Havana Club Añejo 7 años på Systembolaget, perfektion är ordet som bäst beskriver Havana Club 7 años.

Asbel Morales, ”El Maestro Ronero” Havana Club´s chefsdestillatör, är med från födelsen och genom hela mognadsprocessen på denna underbara rom. Inget lämnas åt slumpen, bara den bästa rom används, lagringen sker på fat av nordamerikansk vitek och efter 7 års mognande är det dags att möta de mest kräsna kunder och romentusiaster. Denna rom är också extremt bred i sina användningsområden och kan drickas som den är, på is eller i härliga kubanska cocktails. Havana 7 fick tidigare i höstas en ny design som har blivit väldigt uppskattad över hela världen.

Havana Club 7 är en klassisk rom som har fått ett nytt och modernare uttryck. Nya designen känns tidlös och för tankarna tillbaka till 1930 talets Havanna, säger Rai Fierro, Brand Manager för Havana Club på Pernod Ricard Sweden.

Doft – rund med komplexa, härliga vaniljaromer

Smak – len, rund, fyllig med vanilj, choklad och fruktoner. En symfoni av smaker vars komplexitet ger en extrem lång eftersmak.

Land – Kuba

Alkoholhalt – 40%

Artikelnummer – 322

Pris – 269 kr 

Havana Old Fashioned
Med sin storhetstid i början av 1920-talet definierade denna klassiska cocktail de moderna damer och herrar som rörde sig i salonger och cocktailbarer. Orginalet görs med Bourbon, men denna klassiker kan ta sig många uttryck. Fortfarande en tidlös drink.

50 ml Havana Club Añejo 7 años
Dash Angoustura bitter
1 brun sockerbit
1 bit apelsinzest

– Använd baksidan av en sked för att krossa sockerbiten tillsammans med bitter i ett gammalmodigt glas.
– Lägg en kub av is och 15 ml Havana Club Añejo 7 años och rör ut sockret till iskuben nästan smält.
– Upprepa tre gånger till och gnid sedan ett apelsinskal runt kanten av glaset, tillsätt körsbär och rör om.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login