Nyhet! Zagoria – storartade naturupplevelser i bergen

Av den 26 mars, 2018

Apollo är störst på Grekland – och efterfrågan på resor till landet fortsätter att öka. Av många förknippas Grekland bara med sol och bad men inför sommaren 2018 väljer Apollo att vidga utbudet. Researrangören erbjuder nu resor till nordvästra Grekland, Epirus och regionen Zagoria – inte långt från badorterna Parga och Sivota.

Zagoria visar upp ett Grekland som för många svenskar fortfarande är okänt och oexploaterat. Med hisnande scenerier och storartade naturupplevelser är det en greklandsupplevelse utöver det vanliga och en oförglömlig kombination med det azurblå havet nere vid kusten. Zagoria-byarna är fascinerande, skyddade av Unescos världsarv, med välbevarade hus i traditionell byggnadskonst och smala stenlagda gränder. Byarna i Zagoria är belägna på höjder upp till 2500 meter. Över de många floderna och vattendragen välver stenbroar från romarriket och historiens vingslag är hela tiden närvarande genom minnesmärken från herrefolk och strider.

Det är oerhört glädjande att få visa upp en annan sida av Grekland – det blir en breddning av vårt redan så starka grekiska utbud. En resa till Zagoria bjuder på en härlig kombination av äventyr, sol, natur, sport, utomhusaktiviteter och avkoppling- inramat av en imponerande lokal gastronomi och vinkultur. Det är omöjligt att inte överrumplas av den fantastiska naturen och de pittoreska byarna, säger Peter Browall Sverigechef på Apollo.

Redan idag reser många greker och sydeuropéer till Zagoria för att vandra, rida, cykla, klättra, forsränning, canyoning och samtidigt njuta av lugnet. I området finns flera vandringsleder som sträcker sig längs floder som rinner längs Aoos- och Vikosravinen. I bergen bildas under säsong naturpooler som tillfälligt blir till populära badvikar på gångavstånd från Apollos hotell.

En ytterligare nyhet är att det nu går att boka kombinationsresor till Zagoria. Det vill säga möjligheten att kombinera några dagar i den natursköna regionen med sol och bad i någon av de närliggande pittoreska badorterna Sivota, Parga, Ammoudia eller Kanali.

Apollo öppnar till sommaren fyra hotell i regionen – vackert belägna i det kuperande landskapet. Den 14 maj lyfter det första flyget från Arlanda till flygplatsen i Ioannina och även till Preveza – varifrån resan går vidare till hotellen i de vackra bergsbyarna.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login