Nyhet – värmande ekologisk glühwein

Av den 2 november, 2018

Kylan är på intåg och årets värmande dryck är här. Alpenglitzern Organic Glühwein är ett frisk alternativ till den traditionella söta glöggen. Glühwein är motsvarigheten till glögg i tysktalande länder och passar bra som en värmande dryck under årets kalla, mörka månader.

Alpenglitzern Organic Glühwein lanseras 1 november i systembolagets ordinarie sortiment och kommer finnas tillgänglig till sista mars.

Alpenglitzern Organic Glühwein är gjord på italienskt ekologiskt rödvin har en kryddig smak med en lagom sötma och inslag av körsbär, kanel, apelsinskal, kryddnejlika och skogsbär. Den avnjuts med fördel till klassiska glöggtillbehör som russin och pepparkaka men passar även till lagrade ostar.

Traditionen att krydda vin finns i de flesta kulturer sedan långt tillbaka i tiden, både av hälsoskäl och som smakförbättrare. Den största skillnaden mellan glühwein och vanlig glögg är att glühwein har en lägre alkoholhalt och mängden socker endast är hälften så stor. Alpenglitzern Organic Glühwein har en sockerhalt på 75g/l och 8,5% vol. Priset är 66 kr för 75 cl med artnr 90071.

Alpenglitzern Organic Glühwein
Alkoholhalt: 8,5%
Artikrlnr: 90071
Pris: 66kr

Mat & Dryck | Alpenglitzern Organic Glühwein
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login