Nyhet på hyllan – 10-årig Tripple Barrel från J.P. Wiser’s

Av den 11 juni, 2018

Från det äldsta ännu aktiva whiskymärket i Kanada kommer nu en tioårig, trippellagrad whisky till Sverige. Nyheten, som har mjuka, karamelliga toner och nyanserat kryddig karaktär, finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med 1 juni.

Nu släpps J.P. Wiser’s 10 Years Old Tripple Barrel, en rund och välsmakande whisky som lagrats under minst tio år på tre sorters fat för att uppnå en komplex och nyanserad smak. Whiskyn är destillerad i kopparkolonnpannor som ger en kryddig karaktär och lång eftersmak. Därefter lagras den på nya amerikanska ekfat, amerikanska bourbonfat och kanadensiska whiskyfat.

Vi är mycket glada över att för första gången lansera en kanadensisk whisky i Sverige. Denna tioåring passar perfekt en ljummen sommarkväll och har en smak och karaktär som gör att den även passar bra i många cocktails, säger Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

Whiskyn är buteljerad på PET-flaska för minskad klimatpåverkan och kommer att finnas i två storlekar, 700 ml och 350 ml.

J.P. Wiser’s 10 Years Old Tripple Barrel – Nummer Systembolaget: 422
Pris: 229 kr för 70 cl (+ 1 kr pant), 125 kr för 35 cl (+ 1 kr pant)
Alkoholhalt: 40,0 %
Doft: Komplex doft av karamell, torkad frukt, vanilj och mild kryddighet med en underliggande ton av grönt äpple och päron.
Smak: Mjuk och välbalanserad med honung, vanilj och karamell. Mjuk eftersmak av äpple, päron, torkad frukt och nyanserade kryddor.

Mat & Dryck | Whisky
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login