Nyhet från The Glenlivet Creag an Innean

Av den 7 maj, 2017

The Glenlivet släpper i sitt exklusiva sortiment en ny buteljering i Single Cask Edition-serien. Ett fat väljs ut och buteljeras utan att blandas med andra fat. Varje buteljering blir därmed helt unik och upplagan mycket begränsad.

De flaskor som görs existerar endast i detta antal och kan aldrig återskapas exakt likadant. Detta släpp är exklusivt för Skandinavien och whiskyn buteljeras i sin fatstyrka, utan att kylfiltreras för att få en kraftigare och orörd karaktär.

Creag an Innean kommer från namnet på smugglarnas gamla färdväg. Under många år transporterades illegal sprit från Glenlivet och andra dalar i högländerna, ner till de skotska städerna för att säljas till ett högre pris. Smugglarleden Creag an Innan var en viktig vägförbindelse mellan Glenlivetdalen och Perth. När smugglingen var som mest utbredd stationerades kavalleriet där för att kontrollera och stoppa transporterna från högländerna.

The Glenlivet Creag an Innean
Land. Skottland
Region. Speyside
Ålder. 14 år
Fattyp. Sherry Butt
Alkoholstyrka. 61,2% (Cask Strength)
Nummer. 99917
Pris. 1 500 kr

Doft  Kraftfull. Underbar frukt med mogen banan och söt apelsinmarmelad diskret balanserat med en bakgrund av hasselnötter.
Smak  Kraftig med inslag av kryddig pepparkaka, krämig vanilj, banan- och toffeepaj med ett långt, kryddigt avslut och lätt lakritston.

”Single Cask Edition-serien fortsätter att leverera fantastisk whisky. Detta är en spännande ny buteljering, som enligt mig, har ett fint samspel mellan tydlig frukt och kraftfulla, kryddiga fattoner. Härligt kraftfull buteljering, som jag ser fram emot att bekanta mig med.”  Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login