Nyhet från den stora australiensiska familjen De Bortoli

Av den 6 september, 2019

Den 2 september lanserades De Bortolis Regional Classic 2018 som ny fast listning i Systembolagets sortiment, därmed utökas australiensiska De Bortolis sortiment med ännu ett trevligt sällskapsvin.

Regional Classic 2018 är gjort på Semillon och Sauvignon Blanc. Druvorna kommer från vingårdar belägna i Riverina Valley, utvalda av vinmakarna för deras intensiva smak och höga kvalitet. Vinet är torrt och medelfylligt. Den ljusa färgen går mot grönt och rimmar väl med toner av nyklippt gräs och inslag av passionsfrukt. Frisk och fruktig smak där passionsfrukt möter krusbär och övergår i ett långt avslut med citrustoner.

De Bortoli Wines är en stor familj med rötterna i Italien. Tack vare hårt arbete, gemenskap och generositet har de lyckats bygga upp ett av australiens mest kända vinföretag. De Bortoli är också ett av landets största familjeägda vinproducenter och grundades 1928 av Vittorio och Giuseppina De Bortoli. Idag drivs företaget av tredje generationen genom Darren De Bortoli som på 80-talet gjorde sig ett namn genom att använda druvor med ädelröta för att framställa prisvinnande Noble One Botrytis Semillon.

På sina stora vingårdar spridda över King Valley, Hunter Valley och Heathcote odlar De Bortoli Wines många olika druvor för både varma och kyligare klimat som kommer till uttryck i företagets breda vinportfölj. De Bortoli köper också in druvor från odlare i andra delar av Australien vilket ger vinmakarna möjlighet att ta fram spännande viner med unik karaktär.

De Bortoli arbetar idag för att i allt högre grad ställa om och bli ett mer ekologiskt hållbart företag. Omställning till ekologisk odling är påbörjad i ett antal av de egna vingårdarna och vattenförbrukning, förpackning och avfall ses över med målet att inom några år vara ett “Zero Waste Wine Company”.

Sedan tidigare finns DB Family Reserve Cabernet Sauvignon 2016 (6805) i det fasta sortimentet, liksom DB Gewürtztraminer Riesling, (6403).

Lansering: 2 september
Pris:99 kr
Varunummer: 2535

Dryck | Nyhet från den stora australiensiska familjen De Bortoli
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login