Nyårscocktails 2020

Av den 27 december, 2020

Nyårsafton 2020 närmar sig med stormsteg och förberedelserna likaså. Pernod Ricard Sweden delar här med sig fyra härliga drinkrecept inför den nalkande högtidssäsongen!

….

Saffran, Apor och Bubblor

En lite mer elegant drink som passar lika bra som fördrink när gästerna anländer.

2 cl Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin
1 tesked sockerlag med saffran*
Torrt mousserande vin

Champagne- eller coupetteglas

..

Rör Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin samt sockerlag med saffran kallt och sila upp i ett kylt glas. Häll på mousserande vin och servera. Vill du garnera och öka på julsmaken kan du vrida en liten bit apelsinskal över drinken och släppa i.

*Gör ett sockerlag genom att blanda lika delar strösocker och vatten och värm under omrörning tills allt socker löst sig. Låt svalna och blanda i saffran efter behag. Ofta räcker det med väldigt lite saffran för att ge mycket smak. Ett tips är att spara undan en knivsudd saffran från lussebaket.

….

Polkagrisar, Irland och Kaffe

En godisvariant på vår mest älskade varma drink som passar perfekt efter nyårsmiddagen.

..

5 cl Jameson Irish Whisky
2 cl Sockerlag på råsocker eller muscovadosocker*

Nybryggt kanelkaffe**

Lättvispad polkagrisgrädde***

Värmetåligt glas på fot eller en mugg

Häll Jameson Irish Whisky, sockerlag på rå-/muscovadosocker och nybryggt kanelkaffe i ett glas eller en mugg och rör om så allt blandas. Skikta försiktigt lättvispad grädde på toppen och servera. Vill du ha extra godis kan du riva lite mörk choklad som garnering på toppen.

*Blanda lika delar socker och vatten och värm under omrörning tills allt socker löst sig. För en extra djup smak kan du blanda råsocker med muscovadosocker eller mörkt farinsocker.

**Brygg ditt favoritkaffe som vanilgt men häll i ett par kryddmått kanel i filtret tillsammans med kaffet. Vill du ha lite extra sting blir det väldigt gott med ett kryddmått chilipulver med i blandningen.

***Smaksätt grädden med pepparmintolja innan du vispar den. Tänk på att grädden ska vara lättvispad så det går att dricka igenom den.

….

Choklad, Malt och Småtimmar

En perfekt drink att dricka framåt småtimmarna när bordet är avdukat och disken torkar.

..

5 cl The Glenlivet 12 yo
1 tesked Sockerlag på choklad-te*
1 stänk Angostura bitter

Kort glas, serveras med is

Häll samtliga ingredienser i ett kort glas, fyll på med is och rör om så allt blandas. Vrid en remsa apelsinskal över drinken och släpp i som garnering.

*Brygg ett choklad-te, som choco chai eller liknande, enligt instruktionerna. Blanda lika delar te med råsocker och rör om tills allt socker löst sig.

….

Äpple, Paj och Värme

En varm, lite lekfull, drink.

….

5 cl Lillet Blanc
1 cl Malibu
100 cl Äppeljuice
1 cl Citronjuice

Värmetåligt glas på fot eller en mugg

Värm försiktigt samtliga ingredienser, se till att det inte kokar, och häll upp i ett glas eller en mugg. Garnera med en äppelskiva och en kanelstång och servera.

Dryck | Nyårscocktails 2020
Örebroguiden

Källa bcv | burson cohn & wolfe

You must be logged in to post a comment Login