Nya tennisbanor vid Vivallakullen

Av den 16 juni, 2018
2019 beräknas hela Vivallakullen vara klar för invigning, men redan nu invigs de nya tennisbanorna.

Den 19 juni kl. 17-18 inviger vi de nya tennisbanorna vid Vivallakullen tillsammans med idrottsföreningen Simon Sportklubb och Örebro tennisklubb, under 2019 beräknas hela Vivallakullen vara klar för invigning. Tennisbanorna är en av de första delarna i projektet som nu står färdiga.

Vivallakullen har varit i behov av utveckling och upprustning. Nu rustar vi upp Vivallakullen enligt de idéer och förslag vi fått in genom medborgardialogen. Målet är att det ska bli en attraktiv och tillgänglig plats för alla.

Projektet innebär förutom upprustning av tennisbanorna även upprustning av gångstigar, nya grillplatser, utegym, entréer, lekplatser, en trappa till toppen av kullen och ett landmärke i form av ett konstverk på kullens topp. Ombyggnationen pågår fram till år 2019, men redan nu invigs de nya tennisbanorna tillsammans med Simon sportklubb och Örebro tennisklubb.

Invigning
Tennisbanorna invigs på plats den 19 juni kl. 17. Medverkar vid invigningsceremonin gör representanter från idrottsföreningarna och Örebro kommun. Kvällens aktiviteter startar cirka kl. 17.15. Det blir matchuppvisning i tennis, prova-på för barn och unga samt rundtennis. Vi bjuder på enklare tilltugg. Aktiviteterna avslutas cirka kl. 18, därefter öppen bana.

Tid och plats
Tisdag den 19 juni kl. 17-18, tennisbanorna vid Vivallakullen.

Vill stärka integration och folkhälsa
Invigningen sker i nära samarbete med Simon sportklubb och Örebro tennisklubb, som arrangerar kvällens aktiviteter. Föreningarna har haft stor delaktighet i projektet kring upprustningen av tennisbanorna. Genom projektet hoppas Örebro kommun tillsammans med föreningarna att de nya tennisbanorna kan komma att bli en trygg mötesplats för så väl socialt umgänge som fysisk aktivitet, något som gynnar folkhälsan i stort och även kan stärka integrationen i området.

En av de som tog initiativ till samarbetet kring tennisbanorna var Martin Mestanza, grundare och ordförande i idrottsföreningen Simon sportklubb:

Jag tog kontakt med kommunen och bad om att träffas på plats tillsammans med Örebro tennisklubb och Örebro Läns Idrottsförbund, som vi tidigare haft samarbeten med, för att presentera idén om att rusta tennisbanorna. Vi ville göra platsen till en samlingspunkt för såväl de som vill träna och satsa i tennis men också för alla ungdomar i området. Tennis är en sport för alla och det är värdefullt att det finns något i närheten för ungdomarna att satsa på eller en plats att bara umgås vid.

Nöje | Vivalla
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login