Nya nyanser av mörker när True Moon spelade på Satin

Av den 29 juli, 2017

I torsdags var det dags för rock på Satin, och på scenen stod den svenska gruppen True Moon.

Innan det var dags för True Moon så klev örebroaren Tom Valhjärta upp på scenen för att värma publiken.

Tom är en sing and songwriter med influenser i americanan, hos Bob Dylan. Detta var första gången jag såg Tom och facinerades över hans sångröst, och de starka egenkomponerade låtar han levererade.

Efter Tom var det dags för kvällens huvudakt True Moon, bandet spelar en mörk rock inte olik den som grupper som The Sisters Of Mercy spelar men i en lite modernare tappning.

Gruppen består av Tommy Tift och Karolina Engdahl ur punkbandet Vånna Inget, samt Jari Haapalainen, Fredrik Orevad och Linus Segerstadt.

Jag är själv ett fan av The Sisters Of Mercy och tycker att True Moons melodier är riktigt bra. Å andra sidan är jag också ett stort fan av texter och gillar inte alls hur undertryckt Karolina Engdahls sång blivit i livetappning, det är en helt annan sak på skiva då hennes röst får mer utrymme.

Det är självklart skönt att se att svartrocken har fått nya företrädare och förnyare, men kvällens riktiga överraskning var Tom Valhjärta som imponerade stort på mig med sitt avskalade framträdande.

True Moon på Satin får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login