Nya musikakter, talare och filmer när Live at Heart utökar sin line-up

Av den 23 april, 2018

Nu utökar Live at Heart 2018 sin line-up med internationella och svenska musikakter, talare och filmupplevelser.

Live at Heart 2018 går av stapeln i Örebro den 2-8 september. Nu släpper festivalen nya musikakter, talare och filmer. Bland annat besöks festivalen av ett rumänskt poprock-band, en kanadensisk singer/songwriter och en indisk journalist och kulturkritiker.

Musik från Norge, Kanada och Rumänien
Bland de nysläppta musikakterna finns flera internationella band och artister. Bland annat det rumänska poprock-bandet Vama och den kanadensiske singer/songwritern Preetam Sengupta vars röst liknats vid Paul Simon’s. Dessutom tar den svenska pop-duon Birdflipper med sig sina 80-talsinfluenser till festivalen, liksom det explosiva rockbandet VNTER.

Internationella branschpersonligheter talar på festivalen
Anurag Tagat är en indisk journalist och kritiker som skriver om musik, film, böcker, internetkultur och teknologi. Nu är det klart att han kommer till Örebro för att tala under Live at Heart. Till talarlistan läggs också den kanadensiske rockprofilen Evan Murray och engelska Sara Martin, som bland annat arbetat som manager, producent, föreläsare och konsult för artister och skivbolag.

Örebroregissör visar film om kärlek och vilja
Nu släpps även årets första Live at Heart-film – Kärlek och Vilja av Örebro-sonen Marcus Carlsson. Filmen som hade premiär på Göteborgs Filmfestival och handlar om två kvinnor vars liv tangerar varandra på den adress där de båda bor under olika perioder. Producenten Lovisa Charlier berättar:

Vi är födda i Karlskoga respektive Kumla och gick båda gymnasiet i Örebro, så det betyder mycket för oss att få visa filmen på hemmaplan under Live at Heart. Marcus har haft många av sina stora filmupplevelser på just Bio Roxy’s duk.

Marcus Carlsson visade sin debutfilm Din barndom ska aldrig dö under Live at Heart 2014.

Hela släppet:

Musik
Vama (RO)
Preetam Sengupta (CAN)
7 Days in Alaska (NO)
Birdflipper (SE)
VNTER (SE)
Northlight (SE)

Film
Kärlek och Vilja av Marcus Carlsson

Talare
Anurag Tagat, journalist och kulturkritiker, Indien
Evan Murray, rockprofil, Kanada
Sara Martin, manager, producent och föreläsare, England

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login