Nya konstresor hos Världens Resor

Av den 2 juli, 2017
Under konstresan i Japan ser vi Yayoi Kusamas verk på ön Naoshima.

”Vi ser en ökad efterfrågan av kultur – och konstresor utanför Europa och vår senaste nyhet är en resa till Senegal i april 2018. Som enda svenska researrangör besöker vi konstbiennalen DakArt och Saint Louis jazzfestival. Just detta år sammanfaller dessa stora kulturhändelser. Alla våra konstresor leds av initierade svenska ciceroner med specialkunskaper”, berättar Jörgen Fredriksson, grundare av Världens Resor.

Fler unika resor med konst och arkitektur i fokus:
”Vår konstresa i Japan börjar med zenbuddhistiska trädgårdar och rakukeramik i Kyoto och avslutas bland Tokyos nya fascinerande konstmuseer och 2000-tals arkitektur. De stora höjdpunkterna blir när vi bor i själva konstverken på den japanska landsbygden. På ön Naoshima bor vi på museihotellet Benesse som skapats av mästerarkitekten Tadao Ando och i Echigo Tsumari bor vi i ett hus byggt av ljuskonstnären James Turrell.

I Brasilien besöker vi bland annat en av världens mest spektakulära samlingar av modern konst i Konstparken Inhotim. Här i Brasiliens största botaniska trädgård finns en mängd paviljonger och konst i det fria insprängt i den tropiska grönskan. Här samsas Yayoi Kusama, Olafur Eliason med alla stora brasilianska konstnärer.

I samarbete med Tidningen Vi reser vi till Sydkorea och upptäcker det allra senaste inom arkitektur och konst. Zaha Hadids Design Plaza i Seoul markerar vilken stormakt man blivit inom mode och design. En annan av resans höjdpunkter är besöket på SAN, Tadao Andos fantastiska museum i bergen utanför Wonju.

I samarbete med Moderna Muséets Vänner arrangerar vi under hösten resor till Venedigbiennalen samt Documenta 14 och Skulptur Projekte i Tyskland.”

Klicka här för att komma till konstresorna »

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login