Nya Huawei Watch Fit sätter stil på träningen

Av den 13 september, 2020

Huawei lanserar nu sin nya smarta sportklocka, Huawei Watch Fit. Sportklockan, som är den första modellen från Huawei med rektangulär skärm och rundade hörn, hjälper användare att komma i form genom en mängd animerade träningsinstruktioner, träningslägen och funktioner. Allt för att mäta användarens form och hälsa. Den har dessutom en läcker stil och design som gör att den passar vem som helst oavsett stil på träningskläder.

Med en uppsjö av olika träningsformer för alla smaker är ett smart hjälpmedel helt ovärderligt. Huawei Watch Fit med sina smarta funktioner som tagits fram för att hjälpa användare med sin träning samt stora utbud av träningstips levererar verkligen på det behovet. Huawei Watch Fit är den första smartklockan från Huawei med stöd för en personlig animerad träningsinstruktör, som täcker tolv olika träningskurser inklusive 44 träningsdemonstrationer. De individuellt animerade träningskurserna ger användarna kostnadsfri personlig träning utan behov av en mobil eller någon annan enhet. Lagom doser av styrketräning, magträning och andra övningar kan hjälpa användarna att träna hemma även om de har ont om tid. Dessutom ger smartklockan användare påminnelser om att hålla sig aktiva och uppmanar dem att röra på sig om de sitter still längre än tre minuter.

För de användare som vill hålla koll på sina träningsresultat i minsta detalj har Huawei Watch Fit stöd för 96 olika träningslägen. Av dessa är elva professionella träningslägen som täcker de mest populära träningstyperna, inklusive löpning, promenader, cykling, simning och mer. Ytterligare 85 träningslägen, inklusive fitness, dans, bollspel, vattensporter, vintersport och extremsporter, säkerställer att smartklockan har något för alla oavsett hur nischade deras träningsintressen är. Användare kan enkelt välja sitt favoritträningsläge för att hålla koll på sin prestanda, med smarta sensorer som upptäcker hjärtfrekvens, hjärtfrekvensintervall, kalorier, träningstid och annan data. Huawei Watch Fit har även funktioner för olika typer av hälsospårning som övervakning av hjärtfrekvens, sömn och blodsyremättnad (SpO2).

Huaweis egenutvecklade pulsmätningsteknik TruSeen 4.0 gör det möjligt för Huawei Watch Fit att stödja intelligent bakgrundspulsövervakning och visar användarnas nuvarande vilopuls utöver en infografik som visar hur deras hjärtfrekvens förändrades under det senaste dygnet. Den möjliggör även en varningsfunktion för onormal puls som meddelar dig när din kontinuerliga vilopuls är för hög eller för låg.

Huawei TruSleep 2.0 ger övervakning av sömnfaser, pulsmätning i realtid samt sömnkvalitetsanalys i nya Huawei Watch Fit. Klockan känner smart av när användaren somnar och vaknar och använder dessa data för att presentera en omfattande sömnanalys som visar de olika stadierna som lätt sömn, djup sömn, REM och vakna perioder. Genom att utnyttja Huaweis AI-teknik kan den på ett precist sätt identifiera sex typiska sömnproblem, inklusive svårigheter att somna, lättsömn, rastlöshet, tidig uppvaknande, för många drömmar och ett oregelbundet arbets- och viloschema. Med hjälp av denna information och analys ger Huawei Watch Fit förslag på sömnförbättring såväl som personligt anpassade sömntjänster. I kombination med den långa batteritiden gör det att användare kan spåra sömnen varje natt för att förbättra sin hälsa.

De omfattande hälsospårningsfunktionerna inkluderar dessutom SpO2-övervakning, stressnivåövervakning och menstruationscykelhantering vilka säkerställer att användarna har all den information de behöver för att hålla koll på sin hälsa och form. SpO2-övervakning visar syremättnad i blodet, övervakning av stressnivåer erbjuder andningsövningar som hjälper användare att slappna av medan menstruationscykelhantering hjälper kvinnliga användare att förstå deras fysiska tillstånd och förutsäga sin menstruationscykel.

Huawei Watch Fit är Huaweis första smarta sportklocka någonsin som har en rektangulär urtavla med rundade hörn. Den stora, men ändå perfekt proportionerade AMOLED HD-skärmen på 1,64 tum, gör det möjligt för konsumenter att ta del av Huawei Watch Fits animerade träningskurser och andra unika funktioner. Med ultratunna ramar kan användarna njuta av den färgstarka skärmen utan distraktioner.

Huawei Watch Fit väger bara 34 gram och har ett lätt och elegant utseende som kompletterar alla kläder. Trendiga färgremmar för handleden, inklusive mintgrön, rosa, orange och svart, ger konsumenterna möjlighet att uttrycka sig när de blandar och matchar stilar och utseende. Armbandsdesignen, som låter huden andas, fungerar tillsammans med den långa batteritiden för att säkerställa att användarna kan ha på sig nya Huawei Watch Fit i dagar eller till och med veckor i sträck.

Möjligheterna för personlig anpassningen tar inte slut där då Huawei Watch Fit dessutom erbjuder över 130 olika alternativ för urtavlan genom Huaweis Watch Face Store. Användare kan anpassa sina urtavlor med sina egna fotoalbum synkroniserade direkt från sina mobiler och de kan välja vilka data som ska visas utifrån deras egna behov. Skärmen, som alltid är på, har sex standby-klockor så att användarna kan se tiden när som helst.

Pris och tillgänglighet
Huawei Watch Fit finns att förbeställa på den svenska marknaden från och med den 14 september och har leveransstart 28 september. Rekommenderat cirkapris är SEK 1 290 inklusive moms.

Prylar | Nya Huawei Watch Fit sätter stil på träningen
Örebroguiden

Källa: Huawei

You must be logged in to post a comment Login