Nya gestalter tar form i dansföreställningen Cuttlefish

Av den 25 september, 2019
Föreställningen blir ett suggestivt möte mellan människa och material. Fotograf: Joakim Envik Karlsson.

Den 5 oktober gästspelar dansföreställningen Cuttlefish på Hjalmar Bergmanteatern i Örebro. Föreställningen utspelar sig mellan fantasi och verklighet och är ”ett försök att radera sökandet efter logik”, menar koreograf Nicole Neidert.

Bläckfiskdjuret Cuttlefish sätt att röra sig och kommunicera med sin kropp är inspiration till den tvärkonstnärliga föreställningen.De tre dansarna är i symbios med sina kostymer. Med ljud, ljus, spektakulära kostymer och rörelser skapas en modern dansföreställning i ett suggestivt möte mellan människa och material.

Känslostormar och fantomupplevelser formar ett gränsland mellan verklighet och fiktion som utmanar oss att se förbi vårt första intryck.

Genom att ersätta kroppen vi är vana att se, med något annat, försvinner risken att ha fördomar eller förväntningar, berättar koreografen Nicole Neidert och fortsätter: I ett försök att radera sökandet efter logik vill jag trigga kreativitet och empati hos åskådaren.

Föreställningen är skapad av koreografen Nicole Neidert och kostymdesignern Linnea Bågander, doktorand i modedesign med inriktningen kläder för rörelse och scenkonst.

Samarbete
Gästspelet i Örebro arrangeras av Region Örebro län/Dans i Örebro län och Örebro kommun.

Cuttlefish hade sin premiär i Falkenberg hösten 2017. Föreställningen är en samproduktion av Nicole Neidert och Rum för Dans, Halland, med stöd av Kulturbryggan, Konstnärsnämnden, Riks Unga Lab.

Kultur | Nya gestalter tar form i dansföreställningen Cuttlefish
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login