Ny whisky från Bergslagens, Virgin Oak Swedish Singlemalt Whisky

Av den 17 oktober, 2020

Precis som namnet antyder är Virgin Oak whisky lagrad på nya ekfat. Vi har här valt ut whisky från ny Svensk Ek och ny Fransk Ek. Den yngsta ingående whiskyn är 6 år gammal och från svenska 50-litersfat. Vi tappade dom redan 2018 då de kändes färdiga och whiskyn har fått vila på tank sen dess.

De franska ekfaten tappades dock upp 2020 så den delen är 8 år gammal. Blandningen av dessa två ek-sorter gav en underbar sötma och fruktighet som vi inte kunde föreställa oss från början. Den svenska eken ger även en tydlig pepprighet som vi är vana med och ger whiskyn en fräschhet som tilltalar mycket och det lyfter smaken ordentligt. Alkoholhalten på 46% tycker vi var den absolut bästa och de fina dofterna och smakerna får verkligen komma fram. 

– Ytterligare en fantastisk buteljering från några av faten vi har på lagret i Örebro, det är verkligen en ära att få förvalta och ta hand om dessa fat och sedan kunna erbjuda whiskyvärlden olika typer av buteljeringar, kommenterar Patrik Axelsson, FC på Bergslagens Destilleri. 

Den 19:e oktober 10:00 släpper 600 flaskor i första omgången på Systembolaget och priset ligger på 595 kr för 500 ml.

Dryck | Ny whisky från Bergslagens, Virgin Oak Swedish Singlemalt Whisky
Örebroguiden

Källa: Bergslagens Destilleri

You must be logged in to post a comment Login