Ny utställning i Wadköping av Elisabeth Ohlson Wallin

Av den 26 september, 2017

I utomhusutställningen ”Wadköpingsfolk – då och nu” berättas historien om de som levde i Wadköping förr och de som verkar här idag. Människorna har tolkats genom nytagna bilder av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin, och modellerna är alla örebroare.

Genom utställningen får besökaren lära känna människorna från Wadköping, utställningen består av dubbelsidiga skyltar där den ena sidan porträtterar personer som funnits i byggnaderna innan de flyttades till Wadköping, den andra sidan presenterar vilka som är verksamma i byggnaderna idag.

Valet av fotograf motiveras av Elisabeth Ohlson Wallins levande bilder och hennes historiska intresse som märks i bilderna, de upplysta skyltarna ska ge mer liv och historisk närvaro i Wadköping och på så sätt göra området mer inbjudande dygnet runt, året om.

Första etappen i utvecklingen av området
Wadköping är ett av Örebros mest uppskattade besöksmål och utställningen är den första etappen i ett program som har tagits fram i syfte att utveckla området.

Vår målsättning är att utställningen ska ge både kommunens invånare och tillresta besökare en ökad känsla för Wadköping som en levande stadsdel där dåtid möter nutid.

Invigning
Utställningen invigs sedan på söndagen den 1 oktober kl. 13.00, på torget i Wadköping. Helene Lis, förvaltningschef, Kultur-och fritidsförvaltningen hälsar välkommen.
Jonas Håård, Fritidsnämndens ordförande, inviger utställningen.

Rundvandring i Wadköping och varietéföreställning med Varieté Vagant.Mer info, se vår webbsida: orebro.se/wadkoping.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login