Ny undersökning från happn avslöjar: så länge ska du vänta med att säga ”jag älskar dig”

Av den 23 april, 2020
Arkivbild

Träffar du någon du börjar tycka riktigt mycket om? Efter en tids dejtande är det för många naturligt att vilja säga de tre magiska orden. Men när är egentligen rätt tidpunkt för det? Dejtingappen happn har i en ny undersökning frågat svenskarna när de tycker det är lämpligt att säga ”Jag älskar dig”.

Resultatet avslöjar också vid vilket tillfälle det är bäst att presentera en ny partner för familj och vänner.

Pirr i magen och kärlek i luften. Allt känns toppen med personen du träffar och du vill berätta hur du verkligen känner. Men att säga ”Jag älskar dig” kan vara både läskigt och nervöst. När är rätt tid att yttra kärleksförklaringen? Enligt en ny undersökning från den globala dejtingappen happn, menar 16 procent att du bör vänta tre till fem månader in i ett förhållande innan du säger de tre orden. Samtidigt som en av tio menar att orden inte bör yttras förrän efter minst ett halvår.

Lugnande nog menar majoriteten att det inte finns någon tidsbunden regel kring när du bör säga ”Jag älskar dig”, det handlar snarare om att det ska kännas rätt.

– Att säga ”Jag älskar dig” kan skapa en del funderingar. Osäkerheten kring huruvida din partner kommer att säga det tillbaka kan vara en bidragande faktor till nervositet. Men svaret är att det inte finns något rätt eller fel i en situation som denna. Det handlar bara om att lita på sig själv, följa magkänslan och säga det när du känner att du vill, utan att begära eller räkna med att höra det tillbaka, säger Marine Ravinet, Trendchef på happn.

Middag – det perfekta tillfället att presentera en partner
Något som även kan vara nervöst är att presentera en ny respektive för familj och vänner. Men när det kommer till hur och när svenskarna vill presentera en ny partner vinner en middag överlägset. Det menar en tredjedel. Därefter är det under en lunch och på en fest som är de populäraste tillfällena. Kartläggningen visar att mindre bra tillfällen är på en baby shower eller under ett examensfirande.

Nöje | Ny undersökning från happn avslöjar: så länge ska du vänta med att säga ”jag älskar dig”
Örebroguiden

Källa happn
Om undersökningen: Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 777 svenska happn-användare. Undersökningen genomfördes i april 2020 via en webbenkät.

You must be logged in to post a comment Login