Ny tjeckisk öl i Systembolagets fasta sortiment

Av den 18 augusti, 2018

Rychtář Grunt kännetecknas av fin aromatisk bitterhet, hög drickbarhet, utmärkt färg och ett gott huvud. Denna öl fermenteras i öppna kärl, mognar i lagringstankar och för produktion använder vi hel humle.

Lobkowicz är den till storleken det 4:e största bryggeriet i Tjeckien sett till lokal försäljning och det 5:e sett till total produktion.

De har sju regionala bryggerier (Protivín, Uherský Brod, Jihlava, Rychtář, Klášter, Vysoký Chlumec och Černá Hora) i Tjeckien som ligger i hela Böhmen och Moravia. Deras verksamhet går tillbaka till medeltiden och det äldsta bryggeriet grundades redan 1298. Bryggerierna Protivín och Vysoký Chlumec ägdes av de mest betydande aristokratiska familjerna i landet.
Koncernen producerar en bred portfölj av öl som skiljer sig från varandra genom sitt stora spektrum. Dessutom produceras läsk och bordsvatten. Koncernen erbjuder för närvarande 70 ölmärken. Bortsett från traditionell öl som pale ales lagers, erbjuder den ett utbud av ölspecialiteter – från halv-mörk och högre alkoholhaltiga öl till mörka lagers och alkoholfri öl.

Bryggeriet i Protivin – Rychtar
Bryggeriet är en av få i Tjeckien att, förutom noggrant utvalda inhemska ingredienser, använda naturliga Saaz-humle. Namnet Rychtář betyder en medeltida tjeckisk chefsrådman, en garant för ärlighet, fred och välstånd, som bryggeriet själv. Traditionella tjeckiska byar och städer som drivs av en rychtář blomstrar och ger lugn och ro, liksom förtroende. De öl som bryggs med sådan kunskap och respekt för detta åldriga hantverket kommer att uppskattas främst av äkta ölkännare.

Rychtář Grunt kännetecknas av fin aromatisk bitterhet, hög drickbarhet, utmärkt färg och fin skumkrona. Ölen fermenteras i öppna kärl, mognar i lagringstankar och i produktion används hel humle.

Typ öl: ljus lager
Typ av malt och humle: Saaz humle, tjeckisk malt
Produktionsteknik: bottenfermentering, dubbel dekektion mäskning

Mat & Dryck | Rychtář Grunt
Örebrogudien

You must be logged in to post a comment Login