Ny svensk dryck räddar barn från uttorkning

Av den 25 juli, 2018
Varje dag dör 800 barn i världen som en konsekvens av smutsigt vatten och bristfällig hygien – men en enkel vätskeersättning kan ändra på det, nu tar svenska The Norr Company kampen mot uttorkning genom att för varje såld flaska av den egna funktionsdrycken Norr skänka en enhet vätskeersättning och en zinktablett där behovet är som störst.

Norr finns i butikshyllorna sedan februari 2018 och drycken är framtagen enligt den så kallade ”one for one”-principen, som innebär att företaget skänker en enhet vätskeersättning för varje såld flaska Norr i samarbete med organisationerna UNICEF och ColaLife.

Vi som startat bolaget har jobbat som entreprenörer i hela våra yrkesverksamma liv och vill nu göra skillnad på riktigt. Uttorkning är den tredje största dödsorsaken bland små barn runt om i världen på grund av de sjukdomar bristfällig hygien orsakar. Har vi möjlighet att motarbeta det ska vi självklart göra det, säger Adriano Sannelli, en av grundarna på The Norr Company.

Under våren var bolaget på en fältresa tillsammans med barnrättsorganisationen UNICEF för att på plats observera arbetet med donationerna. Hittills har The Norr Company donerat en summa som motsvarar drygt 202 347 enheter vätskeersättning.

En dos vätskeersättning kan snabbt och effektivt rädda barns liv och vi är glada över att vi tack vare stödet från Norr kan nå ännu fler barn med livräddande insatser, säger Andreas Eriksson, kommunikationschef UNICEF Sverige.

Norr hjälper till att återställa vätskebalansen i kroppen och är framtagen av Peter Stenberg, som är en av Sveriges främsta idrottsnutritionister. Drycken finns i fem smaker: 02 Citron/Fläder, 08 Svarta vinbär, 04 Citron/Ingefära, 07 Ananas/Grapefrukt och senaste tillskottet 01 Äpple.

Vi är inte bara ett dryckesföretag även om det är det vi gör just nu. Vår vision är att utveckla produktutbudet och one for one-principen kommer alltid att ha en central roll i vårt DNA. Med hjälp av det kan vi ständigt hålla ögon och öron öppna för att hitta fler sätt att göra skillnad i världen. Med min långa erfarenhet från hjälporganisationer är The Norr Company ett otroligt lockande och spännande företag som kan göra stort avtryck där det behövs som mest, säger Anna De Geer, CSR-ansvarig på bolaget.

The Norr Company grundades 2016 och bakom företaget står Adriano Sannelli, VD, Christian Nordenborg, marknadsansvarig, Joakim Bolin, logistikansvarig samt Anna De Geer som är CSR-ansvarig. Intresset för bolaget har varit stort och investerare är bland annat medieprofilen Calle Schulman, landslagslegendaren Martin Dahlin, tennisspelaren Robin Söderlind, entreprenören Oscar Salén och före detta NHL-spelaren Kim Johnsson.

Idag finns Norr bland annat hos Pressbyrån, 7-Eleven, Preem, Circle K och ICA. I höst lanseras den även hos finländska detaljhandelskedjan Kesko.

Mat & Dryck | The Norr Company
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login