Ny roman från Paulo Coelho – Hippie tar oss tillbaka till 1970

Av den 20 oktober, 2018
"De som vill lära måste börja med att se sig omkring."

1970 – Hippiegenerationen drömde om en värld i fred och frihet, om människors lika värde och kärlek över alla gränser.

Hippie, Paulo Coelhos mest självbiografiska bok hittills, får vi följa med honom som ung man med författardrömmar. Han låter håret växa långt och reser världen runt i sitt sökande efter svar på de eviga frågorna kring meningen med livet och vår existens i universum.

Allt kan hända – och händer. Från att bli arresterad som terrorist av den brasilianska militärjuntan till mötet med Karla i Amsterdam, där en livslång kärlekshistoria tar sin början. Paret bestämmer sig för att åka till Nepal tillsammans på Den magiska bussen och längs vägen förändras både de och världen omkring dem.

ISBN 978-91-7028-522-6 | Utgivning 25 oktober | Översättning Ulla Gabrielsson. Hippie av Paulo Coelho hittar man hos bokhandlare och nätbutiker.

Den viktigaste inspirationskällan till Paulo Coelhos böcker är hans eget liv. Han har flörtat med döden, experimenterat med narkotika, överlevt tortyr, lekt med magi och alkemi, studerat filosofi och religion, slukat böcker, förlorat och funnit sin tro och upplevt kärlekens djupa sorg och intensiva glädje. Under sitt sökande efter sin plats i världen har han funnit svar på frågor alla människor står inför. Han tror att vi alla innerst inne besitter den nödvändiga styrka vi behöver för att finna vår egen väg.

Paulo Coelhos böcker är internationella bästsäljare och har sammanlagt sålt över 225 miljoner exemplar. Böckerna är översatta till 81 språk, och Paulo Coelho är vår tids nu levande mest översatta författare. Hans stora genombrottsroman Alkemisten har sålt över 85 miljoner exemplar, och har inspirerat miljoner människor över hela världen.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login