Ny premiumchoklad till Sverige med hela bär och nötter

Av den 16 maj, 2017

En ny typ av premiumchoklad introduceras på den svenska marknaden. L´Atelier innehåller bara naturliga ingredienser.

Producenten Nestlé lovar att ingen bit är identisk med någon annan i en förpackning. Varje enskild chokladbit har synliga hela bär och hela nötter i mörk eller ljus choklad.

– Vi har faktiskt eftersträvat att chokladen inte ska se perfekt ut, varje munsbit ser ut att vara handgjord. En patenterad metod har utvecklats där nötterna och bären omfamnas av chokladen på toppen av chokladen, säger Martin Amrén som är kategorichef på Nestlé.

Mandlar, hasselnötter och torkade bär utgör nästan en femtedel av chokladkakan l´Atelier som tillverkas i chokladlandet Schweiz.

– Många chokladkakor från premiumsegmentet innehåller i dag smak av chili eller lakrits. Men här har vi istället valt att använda hela råvaror med en klar identitet. Chokladen har gjort stor succé i Frankrike, Schweiz och Tyskland och nu får även svenskarna möjlighet att prova, säger Martin Amrén.

Initialt lanseras tre varianter av l´Atelier. Två med mörk choklad (blåbär och russin) och en med ljus choklad (tranbär). I alla tre sorterna finns också hasselnötter och mandlar.

L´Atelier finns i välsorterade livsmedelsbutiker från vecka 20. Riktpriset för en chokladkaka om 100 gram är 24,90 kronor.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login