Ny mattrend visar vägen till en hållbar köttkonsumtion 

Av den 16 februari, 2019

Nu släpps boken Roadkills En kulinarisk streetfoodresa, om mat som är närproducerad, nyttig och så långt ifrån matindustrin.

– “Roadkill” ger dig nycklarna till mat som är närproducerad, nyttig och så långt ifrån matindustrin man kan komma, säger författarna Sofie Ek, Jonas Elmlund och Johan Witt.

Är Sverige verkligen moget för en kokbok om Roadkills?
– Ja, tveklöst! menar Jonas Elmlund, Sofie Ek och Johan Witt. De har de senaste åren rest land och rike runt och samlat in recept och erfarenheter som de sammanställt till detta referensverk kring kulturen bakom roadkills.

Det är en generös, inspirerande och viktig kokbok som gör både dig och din vardag mer intressant. Du får mod att pröva nya vägar samt ny inspiration så du slipper att köra på i gamla hjulspår och tillaga samma maträtter om och om igen. Boken är en sann pilgrimsfärd som inspirerar till nya kulinariska höjder.”

-Vi håller dig i handen hela vägen – från det där känslomässigt komplexa ögonblicket när du inser att du just kört på ett djur, ända fram tills det är tillagat och uppätet av dina imponerade gäster, säger författarna.

”Roadkill- en kulinarisk Streetfoodresa” finns ute nu.

Mat | Roadkills 
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login