Ny hälsosam törstsläckare lanseras i Sverige

Av den 7 juli, 2018

ZERoh! har gjort stor succé hos hälsomedvetna norrmän sedan starten 2013. Lagom till sommaren kommer de socker- och kalorifria smakerna från ZERoh! nu även till Sverige och säljs på bland annat Ica, Willys och City Gross.­­­­­

Inledningsvis lanseras fyra smakvarianter på den svenska marknaden, som likt traditionell saft ska blandas med vatten. ZERoh! Wild Raspberry är en sann sommardryck med smak av vilda hallon. ZERoh! Orange & Golden Berry är ett spännande alternativ till den traditionella apelsinsaften, med smak av apelsin och physalis. ZERoh! Strawberry & Red Orange är smaksatt med söt jordgubbe och syrlig blodapelsinoch ZERoh! Lemon & Lime har en läskande kombination av sötma och syrlighet. Samtliga drycker är helt fria från socker och kalorier och rekommenderas att blandas enligt 1 del saft och 9 delar vatten.

– Vi ser en allt större trend och efterfrågan på smartare alternativ till exempelvis läsk och saft; drycker som går att kombinera med en aktiv livsstil. Med ZERoh! vill vi tillgodose medvetna och hälsointresserade svenskars önskan efter tillsockerfria, men ändå goda, törstsläckare, säger Trine Lerum Hjellhaug, VD på Lerum.

Bakom utvecklingen av ZERoh! står företaget Lerum, vilket ett 111-årigt norskt familjeföretag som producerar bland annat sylt och juice. ZERoh! säljs årligen för över hundra miljoner kronor i norska butiker och efter hög efterfrågan från svenska konsumenter tar produkterna nu alltså även plats på hyllorna i svenska butiker.

– Försäljningen i Norge har varit så bra att vi nu också vill utmana den svenska marknaden. Vi har arbetat under en lång tid för att uppnå detta och tar från första dag plats i 65% av svensk dagligvaruhandel, säger Trine Lerum Hjellhaug, VD på Lerum.

ZERoh! distribueras i Sverige av Conaxess Trade Sweden AB och framöver planeras även lansering av ytterligare smaker.

Mat & Dryck | ZERoh!
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login