Ny fotoutställning med Björn Dahlfors i Nora

Av den 2 september, 2019
Björn Dahlfors ställer ut i Nora.

Vem blir du när fågelsången tystnat? Den frågan ställer Fotograf Björn Dahlfors i sin kommande utställning som smygöppnar den tredje september.

I en fotoutställning utforskar Fotograf Björn Dahlfors förhållandet mellan natur och människa. Fotografier varvas med korta reflektioner om hur svårt det är att vara människa när allt vi känner till är på väg att rämna.

Som människa handlar det om att göra rätt val, medvetna val, val som är hållbara. När det krävs modiga politiker och modiga väljarna så verkar vi mest vara handlingsförlamade. Det är inte lätt att vara människa, säger Björn.

Utställning smygöppnar den 3/9 på Björk Kafé och Skafferi i Nora, och är också en del av kulturevenemanget Ljusstråk som arrangeras i Nora Kommun den 7-8/9. Efter det hänger utställningen fram till slutet av september.

Ljusstråk är ett underbart evenemang och det är tredje året jag visar bilder. Det roligaste med Ljusstråk är alla möten med människor som tar del av ens kreativa vånda, det är värt mycket mer än varje hjärta på instagram, säger Björn Dahlfors som även i år finns med sina bilder i Kvarteret Bryggeriet.

Det råder ett vemod över utställningen, och bilderna med tillhörande texter är ganska långt i från det som Dahlfors brukar visa.

Mitt miljöengagemang har alltid varit stort, men jag har haft svårt för att hitta ett uttryck för det i mina bilder. Jag tror att tillhörande reflektioner ger betraktaren mer och det gör också mig friare. Visst säger en bild fortfarande mer än tusen ord men med hjälp av en text blir det inte bara betraktaren som får frihet att tolka bilden, säger Dahlfors.

Konstnärligt har Björn Dahlfors gett sig ut på en resa från naturfotografi och jakten på det vackra till att utforska glapp.

– Jag har tröttnat på att mina bilder bara ska vara vackra. Det är så mycket som är skevt. Glappet mellan människor ökar. Glappet mellan natur och människa ökar. Glappet mellan naturtyper växer, säger Dahlfors.

—————————

Om Fotograf Björn Dahlfors
Björn Dahlfors är fotograf och verksam i Bergslagen, med sin bas i Storå.

Han har fotograferat i mer än 15 år, har haft flera utställningar och har bland annat blivit publicerad i tidskrifter, tidningar, som gästfotograf på Naturhistoriska museets instagram och i reklamsammanhang.

Kultur | 

You must be logged in to post a comment Login