Ny design och årgång för ekologiska Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo

Av den 27 juni, 2017

Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo är förmodligen det enda rödvinet i världen vars druvor växer i en nationalpark. Nu får EKO-succén en helt ny design som lyfter fram vinets ursprung i vild och orörd natur och dessutom gör det lättare att hitta i butik. Alla Valle Reales viner är ekologiskt certifierade.

Den nya utformningen, som tagits fram i samarbete med designbyrån Motherland, gör det ekologiska engagemanget tydligt. Ett rustikt snöre är knutet runt flaskhalsen och förankrat med ett grönt sigill från organisationen som utfärdar eko-certifieringen ICEA (Istituto Certificazione Etica e Ambientale). Etiketten har ett gammalt träsnitt med vilda djur som diskret bakgrund och som framhäver orden Valle Reale Organic Wine.

”Vi ville lyfta fram det rena och ursprungliga så att ännu fler får chansen att upptäcka det här underbara ekologiska vinet”, säger Ann Burgaz, VD för The Wineagency.

Tufft klimat och magra jordar laddar områdets egen druva Montepulciano d´Abruzzo med koncentrerade och komplexa smaker. Valle Reale 2014 är en årgång med generös fruktighet och tydliga toner av körsbär samt en avslutande härlig kryddighet.

Passar utmärkt till smakrika rätter av lamm eller nötkött – gärna till grillat!

| Nr 2355
| Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo 2014
| 75 cl
| 109 kr

⇓⇓ Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo 2014 finns här ⇓⇓

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login