Nu startar Digiscoper of the Year

Av den 26 september, 2019

Den fjortonde upplagan av Swarovski Optiks internationellt populära tävling ”Digiscoper of the Year” har fått en makeover. För första gången ska alla bidrag postas via Instagram. Vinnaren kommer att väljas ut slumpmässigt så att även amatör-digiscopare har möjlighet att visa upp sina bilder.

Under 2018 års tävling Digiscoper of the year kunde de tävlande skicka in sina bidrag via Instagram. Något som var så populärt att årets upplaga av tävlingen nu helt kommer att hållas på Instagram. 

Under oktober kan entusiastiska digiscopare tävla genom att ladda upp sin bild på Instagram och använda hashtaggen #DOY2019. Endast publika poster kommer vara med och tävla. Den lyckliga vinnaren dras slumpmässigt och tar hem förstapriset i form av ett set med CL Companion-kikare, VPA (Variabel phone adapter) och adaptering.

En plattform för naturälskare
Swarovski Optik värnar om naturen och vill få upp folks ögon för naturens skönhet och på så sätt bidra till att bevara vår planet. Med hjälp av den nya inriktningen på tävlingen kan detta budskap fortsätta att spridas. Syftet är att ge naturentusiaster en plattform där de kan visa sin kärlek till naturen, dela den med andra, interagera med likasinnade och få inspiration från varandra. 

Swarovski Optik – med kärlek för naturen
Fördjupa dig i en värld av fascinerande detaljer genom digiscoping. Att fota med en digitalkamera eller smartphone genom linsen på en kikare har blivit en allt mer populär fototeknik. Det är ett fantastiskt sätt att ta imponerande bilder. Därför har Swarovski Optik under de senaste 14 åren genomfört tävlingen ”Digiscoper of the Year”, världens största plattform för digiscopingfoton.

Tävlingen lockar bidrag från hela världen.
Swarovski Optiks fem tips på hur du lyckas med digiscoping:
1. Håll utrustningen stadig. Använd helst stativ som du låter stå på fast underlag. Minsta rörelse kan göra att bilden förstörs.
2. Öva! Det kan vara knepigt att få till rätt fokus. Börja med att ställa fokus i tubkikaren och testa därefter att utforska din kameras inställningar vilket läge som passar bäst.
3. Placera dig så att du har solen i ryggen eller snett bakifrån från det du tänkte fotografera, medljus brukar allt som oftast vara bättre än motljus.
4. Nöj dig inte med en bild. Djur sitter sällan helt blick stilla så det är bra att ta några extra bilder och i efterhand välja den allra bästa.
5. För att ytterligare minska risken att utrustningen rör på sig, använd en fjärrutlösare om du har eller möjligtvis tidsinställning på kameran. Om du ska fota ett föremål som rör sig är det viktigt att komma ihåg att använda en snabb slutartid.

Om tävlingen
Tävlingsstart: 1 oktober, 2019
Sista dagen för bidrag: 31 oktober, 2019 (23:59:59 CEST)
Tillkännagivande av vinnare: november 2019

Nöje | Nu startar Digiscoper of the Year
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login