Nu ställs originalverken från Rådhusets julkalender ut på Länsmuseet

Av den 12 januari, 2017

Sugen på att se verken från Rådhusets julkalender på nära håll? Då är det läge att besöka Örebro läns museum där originalverken på temat ”Inspiration” visas från och med den 12 januari.

– Många jag har träffat har sagt att årets kalender är den bästa någonsin, säger Ove Lundkvist, producent på Soul NPP.

Rådhusets julkalender har firat tio år med temat ”Inspiration” där 48 personer har varit involverade i den konstnärliga processen, 24 konstnärer och 24 barn som parvis är släkt eller har en nära relationen. Barnet har gjort en teckning för konstnären att tolka helt fritt, och det är det verket som har visats på Rådhusets fasad.

Nu visas barnens teckningar och originalverken för första gången sida vid sida på Örebro läns museum, utställningen pågår fram till den 9 februari.

Via en QR-kod kan man också se filmer i sin smartphone där konstnären och barnet pratar med varandra om sina bilder, säger Ove Lundkvist.

Han är nöjd med det gensvar som årets kalender har fått, både från allmänhet och konstnärer.

Det har funnits en önskan att få med barn på något sätt i kalendern och därför är många extra positiva till årets tema. Flera av konstnärerna har blivit inspirerade att fortsätta jobba tillsammans med barn i den kreativa processen. Dom menar att samspelet inför årets kalender har gett deras konstnärsskap en ny infallsvinkel. Det är ett smickrande bevis för att årets tema har varit lyckat.

Utställningen från Rådhusets julkalender finns på Örebro läns museum på Engelbrektsgatan 3 och pågår fram till 9 februari.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login