Nu släpper tre av Sveriges populäraste artister julmusik

Av den 12 november, 2016

Tre av Sveriges populäraste artister släpper idag jullåtar, alla är olika men det de har gemensamt är kärleken till genren!

Lisa Ajax – Santa Bring My Baby To Me
Lisa Ajax avslutar sitt fantastiska år med nya singeln ”Santa Bring My Baby To Me”,en nyskriven jullåt som handlar om att vinna tillbaka sin kärlek med hjälp av tomten.

“Julen har alltid betytt väldigt mycket för mig och julmusik kan vara bland det mysigaste som finns. Just därför känns det så kul att nu få släppa en alldeles egen och nyskriven låt som folk kan få hamna i stämning med. Hoppas att alla får en härlig julkänsla i kroppen när de hör låten, precis som jag får” säger Lisa.

Lyssna på ”Santa Bring My Baby To Me” här

Robin Bengtsson – That’s Christmas To Me / Have Yourself A Merry Little Christmas
Robin Bengtsson släpper  ”That’s Christmas To Me” och som b-sida ”Have Yourself A Merry Little Christmas”!

”That’s Christmas To Me” är skriven av amerikanska vokalgruppen Pentatonix och videon har över 16 miljoner views på YoutTube. Robins tolkning lyfter låten på ett nytt sätt och gör att den nästan känns nyskriven.

”Jag ville göra en jullåt som både var sådär juligt klämkäck men även fräsch och nytänkande. Därför tog jag den moderna ’That’s Christmas To Me’ som är en a capella-låt från början. Sedan använde vi en vocoder för att få det här mysiga soundet på stämmorna. Man kan säga att det är en sjungande synth” säger Robin.

Lyssna på ”That’s Christmas To Me” och ”Have Yourself A Merry Little Christmas” här

Dolly Style – Tänd ett ljus
Triads “Tänd ett ljus” släpptes 1987 och har sedan dess bilvit en av våra allra mest älskade jullåtar. 2016 tolkas låten av Dolly Style, den unika gruppen som streamar rekordhögt och har miljontals visningar på YouTube. Dolly Style jobbar konstant för en lite mer rättvis värld och för barns rätt att inte fara illa, vilket och är ett genomgående tema i “Tänd ett ljus” och det gör gruppen och låten till en perfect match. En klassiker i modernt snitt.

”För oss var det en självklarhet att vi skulle göra om klassiska jullåten Tänd ett ljus till en yngre tjejversion som riktar sig till alla med budskapet om att tända ett hopp. Låten ger oss mycket nostalgi och det är kul att få sjunga på svenska för första gången, det har vi inte gjort innan.”, berättar Dolly Style.

Lyssna på ”Tänd ett ljus” här

Här är en länk till spellistan ”Den bästa julen”, bara att lyssna och njuta!

Kultur & Musik | Jul
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login