Nu öppnar Sveriges två största skidorter, Sälen & Åre

Av den 21 november, 2017
Snöglädje när Sälen och Åre öppnar för säsongen.
Foto: SkiStar

Fredagen den 24 november öppnar Sälen, Åre och norska Hemsedal, under den gångna helgen öppnade Trysil och Vemdalen, från fredag är nu alla SkiStars skandinaviska skidorter är öppna.

– Vi har haft mycket fina förhållanden att producera snö sista veckan och det känns riktigt kul att öppna, säger Jonas Bauer destinationschef SkiStar Sälen. Lindvallen och området runt Gustavbacken öppnar först. Väderprognosen ser ut att bjuda på fortsatt kyla och snö så vi fortsätter förberedelserna för kommande skidtestarhelg och ser fram emot en fin öppningshelg och en snörik jul, fortsätter Jonas.

SkiStars skidtestarhelger är startskottet på skidsäsongen för många och först ut är Vemdalen och Trysil under kommande helg, 23-26 november. Helgen efter, 30 november till 3 december är det dags för Sälen och Hemsedal att ta emot alla skidtestarhelgsgäster och sedan är det Åres tur under helgen 7-10 december.

– I Åre har vi haft ett fantastiskt väder sista veckan med kyla och natursnö och snöproduktionen har gått mycket bra. Det är alltid speciellt att öppna för säsongen och det är Duved som blir först ut. Vi ser framemot en lång skidsäsong och hälsar alla skidglada gäster välkomna, säger Niclas Sjögren Berg destinationschef SkiStar Åre.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login