Nu öppnar Örebros första pumptrackbana

Av den 19 juni, 2019
Torsdag 27 juni invigs pumptrackbanan i Sveaparken

Torsdag 27 juni kl. 14 invigs Örebro kommuns första pumptrackbana på bollplanen mellan Sveaparken och Sveaskolan.

Örebro kommun har under försommaren byggt en pumptrackbana i Sveaparken. Pumptrack är en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse, driver cykeln framåt istället för att trampa. Pumptrack är en perfekt bana för att öva sin balans och lära sig nya färdigheter tillsammans med andra. Banan är lämplig för alla åldrar och färdighetsnivåer. Cyklar av alla storlekar, kick-bikes, inlines och skateboards kan användas.

Här kan man öva på att hantera sin cykel i en trygg miljö, utan bilar men ändå mitt i stan! Vi tänker att såväl små barn på sin första springcykel, som äldre på kick-bike eller mountainbike kan träna upp teknik och färdigheter här i cykelparken innan man ger sig ut på leder i skogen, säger Jenny Andersson, projektansvarig.

– Vi blir fler i Örebro och vi utvecklar nya platser för möten, lek och rörelse. Den nya banan för cykel och kickbikes kommer att bli en välkommen ny målpunkt för familjer och barn i alla åldrar och vi hälsar örebroarna välkomna till invigningen, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd.

Vid invigningen den 27 juni närvarar Ullis Sandberg (S), kommunalråd och tjänstemän från Örebro kommun. Fritidsbanken och Örebro Skateboard finns på plats för att ge tips och låna ut kick-bikes, inlines, skateboards och annan utrustning. På plats finns också Örebrobostäder och Örebroandan. Örebroandan anordnar tillsammans med Lov Örebro varje tisdag och torsdag under sommaren aktiviteter för barn och unga i parken.

Tid: Torsdag 27 juni kl. 14-16
Plats: Sveaparken, Örebro

Nöje | Nu öppnar Örebros första pumptrackbana
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login