Nu öppnar Huaweis internationella fototävling

Av den 16 juli, 2018

Mobilkameror ersätter allt mer traditionella kompaktkameror i takt med att tekniken utvecklas. För att stärka smartphone-fotografiets position inom fotokonst utlyser Huawei under sommaren den internationella fototävlingen Huawei Next Image Photo Awards. Förutom en prissumma på 10 000 euros kommer vinnaren publiceras i den anrika tidskriften National Geographic.

I våras lanserade Huawei flaggskeppstelefonen P20 Pro. Telefonen har tre linser från kameratillverkaren Leica och flera AI-funktioner som gör det enkelt att ta professionella bilder. Kameran har sedan lanseringen hyllats av flera ansedda medier och experter runt om i världen. Nu arrangerar mobiltillverkaren därför fototävlingen Huawei Next Image Photo Awards. Tävlingen består av totalt sex kategorier: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature och Story Board.

Från den 9 juli fram till den 20 augusti kommer tävlingsdeltagare runt om i Europa kunna dela sina bästa smartphonebilder på http://campaign.consumer.huawei.com/se/. Efter att allmänheten röstat fram sina favoriter kommer en jury utse en grand prix-vinnare samt en vinnare i vardera kategori. Tävlingens grand prix-vinnare kommer att tilldelas ett pris på 10 000 euro och Huaweis laptop MateBook X. Grand prix-vinnaren kommer dessutom att publiceras i National Geographic och få chans att delta i en 10-dagars fotoutställning i Italien arrangerad av tidskriften. Vinnarna i vardera kategori kommer kamma hem 2 000 euro och en MateBook X. Samtliga vinnare kommer dessutom att publiceras i National Geographic.

På Huawei tycker vi att kameran är en viktig del av våra telefoner. När vi utvecklade vår senaste flaggskeppstelefonen P20 Pro var målet att erbjuda en kamera som både amatörer och professionella fotografer kan ta högkvalitativa bilder med. Och med den senaste tekniken har vi lyckats. Genom vår tävling Next Image Photo Awards hoppas vi att kunna skapa uppmärksamhet kring fotografering med smartphones som är ett helt nytt sätt att se på foto, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Technologies i Sverige.


Omröstning och jury
Från den 9 juli fram till den 20 augusti kan deltagare ladda upp sina bilder på kampanjsidan. Allmänheten kan sedan rösta på bidragen till och med den 28 augusti. Under veckan som följer utser juryn vinnare utifrån de 50 mest gillade bilderna i vardera kategori. Topp 50 kommer dessutom att gå vidare till den globala tävlingen Next Image Global Contest.

Juryn består av:

 • Yanmin Wang
  – Huaweis regionschef för Norden och Central- och Östeuropa
 • Dominic Bracco
  – National Geographic-fotograf
 • Alex Lambrechts
  – Certifierad Leica-fotograf
 • Tomasz Lazar
  – World Press Photo-fotograf
 • Bobby Anwar
  – Dansk fotograf
 • Gal Gadot
  – Skådespelerska, Huawei P20-seriens ansikte

Nöje | Huawei Next Image Photo Awards
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login