Nu lanseras Rosaleda från Marimar Estate

Av den 4 juli, 2019

Rosaleda betyder rosenträdgård på spanska och rimmar väl med såväl den vackra färgen som de florala tonerna på rosévinet Rosaleda. Vinet görs på 100 % stillahavsblåst Pinot noir från vingården Dõna Margarita, del av Marimar Estate som drivs av spanskfödda Marimar Torres.

Vingården Dõna Margarita är uppkallad efter en tidigare matriark i familjen Torres, tillika Marimar Torres mor och den är belägen mellan Freestone och Occidental inom Sonoma Coast AVA. Här, längs Stilla havskusten sveper en sval bris och fuktig dimma in och skapar perfekta förhållanden för odling av Pinot noir.

Vinstockarna är planterade med hög densitet, enligt europeiskt skick. Skördeuttagen är låga och vingården kräver mycket arbete men vinstockarna är långlivade och druvorna har utmärkt balans, koncentration och finess.

Rosaleda rymmer intensiva toner av vilda smultron en fin balans mellan syra och upplyftande mineralitet som minner om våt sten. Smaken är komplex med florala toner av rosenblad som dröjer sig kvar länge. Rosaleda passar perfekt som aperitif eller till lättare mat som tapas eller skaldjur.

Marimar Estates grundare och ägare, Marimar Torres har varit involverad i vinindustrin hela sitt liv. Hon föddes i Barcelona 1945, behärskar sex språk och har en examen i affärsekonomi. Hon har också studerat vid Stanford samt läst oenologi och vitikultur i Kalifornien. Hon leder arbetet på sina två vingårdar i Sonoma, Don Miguel och Dõna Margarita, som hon uppkallat efter sina föräldrar.

Under sin långa karriär har hon byggt ett rykte som ambassadör för spanska viner i USA. Hon har också kämpat mot fördomar inom en mansdominerad bransch men lyckats bygga upp ett framgångsrikt vinföretag i landet som blev hennes nya hem på 1970-talet. Mycket tack vare hennes uthållighet och skarpa affärssinne.

Rosaleda
Pris: 239 kr 
Artieknummer: 91137
Lanseras: 5 Juli

Dryck | Nu lanseras Rosaleda från Marimar Estate
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login