Nu lanseras Les Caillottes från Pascal Jolivet

Av den 7 juli, 2019

Pascal Jolivet har under åren lyckats med konstycket att göra viner som bara blir bättre och bättre och mer intressanta och unika för varje årgång. Det beror på deras otroliga känsla för detalj och att de inte lämnar något till slumpen med sina viner. Det har flera anledningar men en av dem är att Pascal 2013 anställde en ung och talangfull oenolog, Valentina Buoso, som specialiserat sig på att endast använda naturliga jästsorter. Genom detta enorma arbete så har Pascal kunnat bli ännu bättre i sin vision att låta frukten tala och bli ännu mer uttrycksfull i sina viner.

2016 så fortsatte han sin resa mot att hitta det sanna uttrycket i sina viner, Pascal inleder ett samarbete med familjen Dauny. Från 1966 så har Dauny varit en pionjär inom ekologisk vinmakning och nu får Benoit Dauny full kontroll över Pascals vinodlingar och kan nu använda sina 50 år av erfarenhet till att från och med nu producera ekologiska druvor.

Resan är lång men redan nu så har han lyckats bättre än de flesta. Pascal Jolivets Sancerre är idag extremt finstämd och ren i frukten med tydlig mineralitet.

”att skapa ett vin är ett otroligt bra sätt att få vara kreativ, en konst i sig själv där man får lyssna på moder natur för att lära sig tyda hennes meddelanden. Magi uppstår när druvorna blir till druvjuice och sen till vin och att det kan återspegla växtplatsens skönhet.” – Pascal Jolivet

Vinrankorna till Les Caillottes är minst 40 år gamla och marken väldigt kalkrik.

Med minimal påverkan i vinmakningen får naturen bestämma över resultatet. Alla viner från Jolivet tillverkas med exklusivanaturliga jästar i temperaturstyrda rostfria ståltankar. Alla tankar vinifieras separat för att säkerställa kvaliteten innan blandning och tappning på flaska sker.

Vinet är otroligt levande, friskt, fylligt med tydliga toner av citrus, limeskal och persika och mineral.

Les Caillottes Sancerre 2018
Endast 120 flaskor
289 sek
Artikelnummer 96150-01

Dryck | Nu lanseras Les Caillottes från Pascal Jolivet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login