Nu lanseras Irony Chardonnay från Monterey

Av den 8 juli, 2019

Nyheten Irony Chardonnay från Irony Wine Cellars är ett klassiskt, elegant vin från hållbart odlade vingårdar i Monterey, Kalifornien. Den aktuella årgången 2017 bjuder på flirtiga toner av citrus, honung, färsk ananas och apelsin, medelfylligt med frisk syra och en fin eftersmak av äpple och en lätt touch av vanilj.

Två tredjedelar av vinet är lagrat på små franska ekfat i 6-9 månader och en tredjedel är lagrat på ståltank. Servera Irony Chardonnay väl kyld till en fräsch caesarsallad, grillad fisk och skaldjur, vegetariska rätter eller milda kittostar.

Irony Chardonnay
Producent: Irony Wine Cellars
Ursprung: USA, Kalifornien, Monterey
Alkoholhalt: 14,5%
Druvor: Chardonnay
Artikelnummer: 72401
Årgång: 2017
Pris: 139 kr

Irony Wine Cellars har specialiserat sig på att producera personliga viner från kustnära vingårdar i Kalifornien, från det svala Monterey i söder upp till North Coast i norr. Idag drivs vinhuset genom tredje generationen i familjen Indelicato som har högt ställda krav på hållbar vinproduktion. Deras vingård i San Bernabe är certifierad enligt  ”Certified California Sustainable Winegrowing Program”. Certifieringen kontrollerar ett flertal faktorer i produktionskedjan och ställer höga krav på allt från hushållning av vattenresurser, återvinning till hur man skapar ett naturligt ekosystem för odling och produktion på vingården.

Dryck | Nu lanseras Irony Chardonnay från Monterey
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login