Nu lanseras högklassiga dessertvinet Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Av den 27 maj, 2018

Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment den 1 juni 2018. ”Riktigt bra”, ”Toppkvalitet till ett orimligt lågt pris” och ”Älskar vinet” är ord som har hörts från vinskribenterna. Vi tror oerhört på denna lansering. Nu gäller det bara för konsumenterna att komma ihåg hur trevligt och uppskattat ett riktigt gott dessertvin är. 

Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 är det första dessertvinet från Brochet. Grand Cru-klassificeringen anger att det är vinet har den högsta kvalitetsbeteckningen. 

– En cool känsla uppstår runt bordet när ett riktigt gott dessertvin serveras. Från att stämningen kan vara något däst, efter tilltugg, förrätt och huvudrätt, stannar alla upp. ”WOW, vad är det vi har i glasen?” Samtalet runt bordet handlar plötsligt om den gemensamma upplevelsen av vinet. Ett bra dessertvin är en fantastisk energihöjare. Lisa Lind, Oenoforosgruppen.

Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 
Pris: 129 kr
Art: 4655

Färg: Mörkt gul färg av övermogna druvor
Doft:  En kaskad av sötmogna dofter som; saffran, gula söta plommon, aprikoskärna, honung och marsipan
Smak: Söt men frisk smak, friskare än doften anger, med komplex god frukt och aningen ädelsötma i eftersmaken
Passar till: Gärna bakverk med kvitten eller gula plommon, tarte tatin på päron, plommon och körsbär. Vinmakaren Frédéric delar med sig av sin familjs favoritdesserter bifogat   
Tillverkning & lagring: Druvorna till detta vin handplockas i Grand Cru-området Quarts de Chaume, beläget på den högra sidan av floden Layon i Loire. Vinet produceras på näst intill torkade druvor
Tillfälle: Som avslut efter en middag, till dessert, som dessert eller på eftermiddagen till en söt kaka

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login