Nu lanseras Hemliga Klubben-appen i Sverige

Av den 14 juli, 2018

Appen Hemliga Klubben är ett interaktivt mobilspel med kluriga och spännande deckarfall som riktar sig till familjer och barn i åldrarna cirka 6-12 år. Hemliga Klubben-appen använder sig av utomhuspositionering för att hitta ledtrådar, hemliga koder och misstänkta platser. Till skillnad från andra mobilspel där du rör dig ute får du här, samtidigt som du spanar efter ledtrådar och platser, tänka till och försöka lista ut vem den skyldige kan vara. Under tiden samlar du poäng, stjärnor och troféer.

Deckarfallen kan anpassas utifrån vem som spelar, då det finns tre olika svårighetsnivåer och du kan även lyssna på texter och beskrivningar i appen. Du kan också spela inomhus, men du får mer poäng om du spanar och löser fallen utomhus. 

Appen bygger på deckarböckerna om Hemliga Klubben av Susanne MacFie, men alla deckarfall i appen är nya och finns inte i bokform. 

Den digitala satsning vi gör nu är jättespännande. Vi skapar koncept och aktiviteter runt våra böcker för att inspirera barn till att läsa och skriva och för att ge barn och familjer roliga och spännande upplevelser kopplade till böckernas värld. Hemliga Klubben-appen är ett led i detta, säger Susanne MacFie.

Hemliga Klubben-appen finns för iPhone- och Android-mobiler och surfplattor. Appen, som heter Hemliga Klubben, kostar inget att ladda ner från App Store och Google Play och det går att lösa fall utan att betala. Det finns inga annonser eller reklam i spelet.

I appen går det dessutom att läsa och lyssna på böcker och man kan boka deckarkalas om man vill lösa interaktiva deckarfall med kompisarna hemma i trädgården eller i bostadsområdet.

Spelet kommer nu att rullas ut i olika städer i Sverige och i andra länder. Appen finns redan framtagen på svenska, engelska, norska, danska och finska.

Alla illustrationer i spelet är ritade av Roland MacFie, illustratören till Hemliga Klubben-böckerna.

– En och annan karaktär från böckerna lär dyka upp i appen, men man behöver inte ha läst någon Hemliga Klubben-bok innan man ger sig ut och löser deckarfall, men det kan förstärka upplevelsen, säger Roland MacFie.

Film & Spel | Hemliga Klubben
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login