Nu lanseras appen som lägger ditt livspussel

Av den 28 mars, 2017

TRIXXA är en helt ny, dynamisk och interaktiv app som gör det möjligt att samla alla aktiviteter på ett ställe, i en kanal och ett flöde. Den passar de som vill ha bättre koll på sin vardag och kunna samordna aktiviteter med familj och vänner.

– Du får en överblick av allt du ska göra, något vi hoppas ska minska stressen i vardagen, säger Satu Johansson, VD och delägare på Inclose Solution.

De flesta av oss har idag en vardag fylld med olika aktiviteter, våra egna, barnens, familjens och aktiviteter med vänner. Det är alltifrån tvätt- och läkartider, barnkalas, träning, hämtningar på förskolan, läxor och utvecklingssamtal. För att hålla koll på alla aktiviteter har du säkert en alldeles egen strategi, kanske en att-göra-lista, post-it-lappar eller en krittavla i köket? Många håller det i huvudet och hoppas på det bästa. TRIXXA hjälper till att få koll på alla aktiviteter, du kan interagera med familj och vänner, delegera ut uppgifter och be andra om hjälp, och på så sätt få livspusslet att gå ihop.

– Har man bättre koll på alla de där vardagliga småsakerna, som ofta tenderar att ta oproportionerligt mycket tid från oss, kan man också minska stress och fokusera på annat i livet. Vi märkte att det fanns ett behov och att folk efterfrågade en enkel app, utan brus från ett sociala medieflöden eller annan information som gör att man förlorar överblicken, säger Satu Johansson.

Den nya generationen
TRIXXA ska inte liknas vid ett kalender- eller mejlverktyg, även om den går att koppla samman med din kalender. Den ska snarare ses som en enkel app där du smidigt lägger in allt du ska göra och sedan interagerar med familj, vänner eller kanske kollegor, kring de olika aktiviteterna. Du kan ringa, skicka meddelanden och chatta i ett flöde kring en specifik aktivitet. Du får också påminnelser och meddelanden om något ändras och kan snabbt se vilka som tackat ja, inte svarat eller som inte kan delta.

– Yngre människor samordnar och kommunicerar helst via chatt och meddelandetjänster, de använder inte e-mail och kalenderfunktioner i samma utsträckning som äldre. Vi hoppas att TRIXXA kan vara något för dem, säger Satu Johansson.

Appen fungerar även för samordning och kommunikation inom vård och omsorg kring en äldre förälder eller släkting som bor hemma.

– Anhörigvårdarna ägnar mycket av sin tid till att samordna och kommunicera, inte bara mellan anhöriga, utan även med hemtjänsten och andra tjänsteleverantörer som till exempel vårdteam, färdtjänst och matleverantörer. Här skulle TRIXXA kunna vara ett bra hjälpmedel för att förenkla och förbättra kommunikationen mellan alla aktörer, säger Satu Johansson.

Efter första releasen väntas fler funktioner tillkomma, bland annat integration med andra plattformar som till exempel Skype, text- till talfunktioner och grupperingar av kontakter. 

TRIXXA
Innehåller, förutom en översikt, två huvudfunktioner:
FIXA – när du vill veta vem som har ansvaret för aktiviteten och få en bekräftelse på att en aktivitet är klar.
SYNKA – när ni är fler som deltar i aktiviteten och behöver samordna er.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login