Nu kommer första delen i en ny romanserie om vikingatiden

Av den 13 augusti, 2019

Det är den nordiska historiens mest mytomspunna tidsepok. Allt fler läsare efterfrågar böcker om vikingatiden och nu tillgodoser Historiska Media denna efterfrågan: Havets hundar är startskottet för Agneta Arnesson Westerdahls romansvit Vikingaserien.

– Vi har sedan tidigare märkt av en efterfrågan på böcker om vikingatiden, både från bokhandlare och läsare, berättar Historiska Medias förläggare Lena Amurén och fortsätter:

– Under våren har vi gett ut två fackböcker om vikingatiden och nu ser vi fram emot att lansera Vikingaserien. Agneta Arnesson Westerdahl har både djupa kunskaper om tiden och en imponerande dramaturgisk förmåga.

Författaren Agneta Arnesson Westerdahl är utbildad arkeolog och osteolog och har tidigare bland annat skrivit den kritikerrosade romanen Skuggornas tid, som utspelar sig på 1300-talet. Hennes nya bok, Havets hundar, utspelar sig på 800-talet och skildrar såväl spännande resor och äventyr som handel och vardag. I berättelsens fokus står den unga kvinnan Saga, som tvingas ge sig iväg från sitt hem. Under flykten kommer Saga i kontakt med havshundarna – vikingatidens människohandlare.

Kultur | Nu kommer första delen i en ny romanserie om vikingatiden
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login