Nu kommer boken ”Raoul Wallenberg – Ett liv”

Av den 21 augusti, 2019

Nu sällar sig Raoul Wallenberg till andra betydelsefulla personer som Alfred Nobel, Selma Lagerlöf, Tim Bergling, Beyoncé och Hans Rosling. De ingår alla i serien “Ett liv” som ges ut av Vilja förlag. Serien består av biografier på lättläst svenska om välkända personers liv och insatser. Boken “Raoul Wallenberg – Ett liv” är skriven av författarna Annelie Drewsen och Katarina Lycken Rüter och berättar om Raoul Wallenbergs liv och hur han fick det viktiga uppdraget i Budapest.

– Vi på Vilja förlag ger ut lättläst litteratur för unga vuxna och vuxna och är oerhört glada över samarbetet med Raoul Wallenberg Academy. Vi jobbar mot samma mål; att genom läsning och utbildning ge alla ett språk och därmed också goda förutsättningar för kunskapsinhämtning. Vi hoppas att vår nya lättlästa biografi om Raoul Wallenberg ska ge också de läsare med läsutmaningar möjlighet att lära känna denna person som genom sina handlingar gjort stort avtryck i vår historia. Bättre inblick i historien kan hjälpa läsare att förstå samtiden och i bästa fall också klokare orientera sig i framtiden, säger Lina Nordstrand på Vilja förlag.

Efterord av Raoul Wallenberg Academy
Raoul Wallenberg Academy har till syfte att levandehålla minnet av Raoul Wallenberg och samtidigt stödja unga att hitta modet att göra skillnad. Raoul Wallenberg Academys t.f. generalsekreterare Johanna Westien, har skrivit ett efterord i boken där hon uppmuntrar läsaren att sprida berättelsen om Raoul Wallenberg vidare.

–Raoul Wallenberg står för medmänsklighet och civilkurage. Vi behöver påminnas om hans gärningar, även idag. Denna bok är väldigt viktig då berättelsen om Raoul Wallenberg och hans gärningar, som fortfarande är högst aktuella, nu tillgängliggörs för ännu fler, säger Johanna Westien, t.f. generalsekreterare för Raoul Wallenberg Academy.

Uppmärksamma Raoul Wallenberg i klassrummet
Boken lanseras i samband med Raoul Wallenbergs dag, den 27 augusti – Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet. Raoul Wallenberg Academy har tre tips till lärare hur man kan uppmärksamma Raoul i klassrummet antingen den 27:e augusti eller under hösten.

Kultur | Nu kommer boken ”Raoul Wallenberg – Ett liv”
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login